Sport

Twee maal NK Atletiek voor U18

In het weekend van 4 en 5 juni was de atletiekbaan in Emmeloord het strijdtoneel voor het NK Meerkamp. Jonathan van Lien vertegenwoordige Zeewolde Atletiek in de U18 categorie.

Over de 2 dagen die deze meerkamp duurde, haalde hij 4 persoonlijke records. Waarvan hij bij het polsstokhoogspringen (3,61m) 4e werd van het hele deelnemersveld. In totaal haalde Jonathan 5099 punten op de 10-kamp, wat hem ook een clubrecord opleverde en een 14e plaats overall.

Van 17 tot en met 19 juni werd het NK U18/20 gehouden in Amsterdam. Dit keer draaide het om de losse onderdelen. Aaron Bos en Jonathan van Lien, allebei uitkomend in de U18 categorie, deden o.a. mee aan het polsstokhoogspringen.

Twee maal NK Atletiek voor U18
Foto’s: Isabelle Aalders

Jonathan evenaarde zijn persoonlijk record (3,61m) van 2 weken terug en werd daarmee 7e. Aaron Bos sprong met 3,91m hoger dan ooit tevore. Dit leverde hem een clubrecord op en een 5e plek op dit NK. Terwijl het polsstokhoogspringen bezig was, sprintte Jonathan ook nog naar een nieuw persoonlijk record op de 110m horden (16,12s). Beide jongens hebben mooie dingen laten zien dit weekend en geven aan dat er nog veel meer aan zit te komen de komende maanden!

Advertentie