Sport

vd Westeringh naar SC Heerenveen

Kirsten van de Westeringh speelt volgend seizoen in dienst van sc Heerenveen. De 18-jarige voetbalster kondigde eerder al aan te vertrekken bij haar huidige club Ajax. Twee seizoenen speelde ze in het rood-witte shirt van Ajax Vrouwen: eerst in het Talententeam, later ook in de hoofdmacht. Hier kende Van de Westeringh verschillende invalbeurten.

Van de Westeringh maakte haar debuut voor het eerste team van de Amsterdammers in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Naast haar clubcarrière is de talentvolle voetbalster een vaste waarde in de jeugdelftallen van Oranje.

vd Westeringh naar SC Heerenveen

Zo behaalde zij het afgelopen seizoen de halve finale van het EK O19, waarmee plaatsing voor het WK in 2020 werd binnengehaald. Wegens de verspreiding van COVID-19 is dit WK verplaatst naar 2021. Aankomend seizoen zal Van de Westeringh te zien zijn in het Friesche shirt, waar ze zich verder wil ontwikkelen.

Van de Westeringh: "Mijn doel is om volgend seizoen weer stappen te gaan maken. Met mijn transfer naar sc Heerenveen hoop ik veel minuten te gaan maken in de Eredivisie. Ik kijk ernaar uit om mijzelf daar te laten zien."

Bron: FlowSports

Advertentie