Sport

VV Zeewolde werkt aan doelsaldo

VV Zeewolde heeft zaterdag flink uitgehaald tegen ESC. De ploeg van trainer Carl Aventurin heeft de Elburgers, vooral dankzij een zeer productieve tweede helft, na een 9-0-nederlaag getrakteerd.

De toeschouwers gingen er zaterdag eens goed voor zitten tijdens de laatste thuiswedstrijd van het reguliere voetbalseizoen. En ze werden niet teleurgesteld. Binnen vijf minuten zette Enno van Keulen de thuisploeg al op voorsprong en een kwartier later tekende Pepijn Pelgrum voor de 2-0.

Na rust dikten de Zeewoldenaren de score verder aan. Nadat Pelgrum voor zijn tweede en Zeewoldens derde treffer had gezorgd, vielen de doelpunten als rijpe appelen. Collin van de Brink, Tom de Boerdere én Yannick van Zwam wisten alle drie twee keer te scoren.

VV Zeewolde werkt aan doelsaldo

“Een ongekende, collectieve overwinning”, schrijft Aventurin na de 9-0-zege op Twitter.

Door de overwinning is VV Zeewolde nu de best of the rest in de derde klasse B, maar EFC ’58 (zelfde aantal punten) en Hoevelaken (drie punten minder) zitten nog op het vinkentouw. Om die reden was de monsterscore van VV Zeewolde zeer welkom, want nu is haar doelsaldo +17, tegenover de +11 van EFC ’58 en de +11 van Hoevelaken. “Prima uitgangspositie richting nacompetitie”, weet Aventurin.

Komende zaterdag sluit VV Zeewolde de reguliere competitie af met een uitwedstrijd bij kampioen VVOP.

Advertentie