Sport

Wandelen door uniek natuurgebied "de Stille kern"

Zondag 12 juni organiseert Zeewolde Atletiek een recreatieve wandeltocht, dwars door het unieke natuurgebied van de Stille Kern in Zeewolde. Deze wandeltocht, die inmiddels landelijke bekendheid geniet, is geschikt voor jong en oud. Met een 17, 30 maar nu ook 6 kilometer afstand komen zowel geoefende als minder geoefende lopers aan bod.

Alle drie de afstanden voeren langs de markante Tuurtoren die een prachtig uitzicht biedt over de Stille Kern en waar tevens een rustpunt wordt ingericht. Hier kunnen deelnemers tegen een kleine vergoeding o.a. koffie of thee krijgen.

De wandeltocht, vernoemd naar de groene Tuurtoren op de kleine Horsterberg leidt de wandelaars door een bijzonder natuurgebied.

Wandelen door uniek natuurgebied "de Stille kern"

Je loopt door bossen en langs slenkgebieden en vennen, waar je konikpaarden, runderen, reeën, damherten en talloze vogels en vlinders kunt tegenkomen. De route is volledig bewegwijzerd, maar er is ook een routebeschrijving beschikbaar. De route is geschikt voor zowel wandelaars als nordicers. Aanmelden kan bij voorkeur vooraf via www.zeewolde-atletiek.nl, maar kan ook ter plaatse op de dag zelf.

Zeewolde Atletiek kent een actieve wandelafdeling. Vier dagen per week zijn er trainingsmomenten voor uiteenlopend soorten wandelaars. Van sportief wandelen, Fit in Beweging tot Nordic Walking, Maandelijks wordt er een wandeling op locatie georganiseerd, waarbij ook niet-leden kunnen aansluiten. Want wandelen is niet alleen gezond, in een groep is het ook nog eens erg gezellig. Kijk op www.zeewolde-atletiek.nl voor meer informatie.

 

Advertentie