Sport

Welkoop Wintercross afsluiter volle crossloopdag

Afgelopen zaterdag stond Zeewolde in het teken van het crosslopen. Startend met de de 850 deelnemers van de Regionale Jeugdcrosscompetitie.

Welkoop Wintercross afsluiter volle crossloopdag

Verdeeld over 17 startmomenten namen jeugdleden van omliggende regio's het tegen elkaar op. Een gevarieerd parcours met afwisselend gras, (glad) mos en modder, zand, maar uiteraard ook bochten en hoogteverschillen. Het was weer hard werken voor de deelnemers. De startseries varieerden van 13 bij de meisjes AB tot 66 bij de JPA2.

Aansluitend werd om 15.30 uur de Welkoop Wintercross georganiseerd, dit maal voor het eerst in combinatie met de regionale jeugdcross. Met respect voor alle jeugddeelnemers die hen eerder die dag voorgingen, legden diverse volwassen lopers het 4, 6 of 8km lange parcours af. Een pittige work-out die desondanks zeer werd gewaardeerd door de deelnemers. Ook de Steratleten deden mee, zij legden een parcours af van 1500m. Alle nummers 1 ontvingen naast hun medaille een mooi 'buiten'-pakket van Welkoop Zeewolde. Samen met de luisterrijke presentatie van de Steratleten tijdens de prijsuitreiking, maakte dit het tot een warme en kleurrijke afsluiting van een intensieve crossloop dag. De organisatie van beide evenementen was in handen van Zeewolde Atletiek. Foto's en uitslagen zijn te bekijken op www.zeewolde-atletiek.nl.

Op onze Facebookpagina vindt u een kort fotoverslag van de Welkoop Wintercross door Ruud van Velzen.

Advertentie