Sport

Wintergames bij Hockeyclub Zeewolde

Tradities zijn er om in ere te houden, maar door Corona was Hockeyclub Zeewolde genoodzaakt om creatief te zijn en gewoonten te doorbreken. Waar jaarlijks in de kerstvakantie door de zaalcommissie een Oliebollentoernooi in de zaal werd georganiseerd, zijn dit jaar een aantal vrijwilligers actief geweest om iets voor op het veld buiten te bedenken.

Zo zijn de eerste Wintergames van HCZ een feit geworden, inclusief ijs op het veld, een waterig zonnetje, twee en een halve graad op de thermometer, Koek & Zopie.

Voor iedere leeftijdscategorie waren er activiteiten. In de ijzige koud gingen de kleinsten zaterdagmorgen vroeg het veld op om mee te doen met de wintergames, waaronder street dance, voetbal maar ook leuke hockey onderdelen. Ondanks dat het veld bevroren was konden de kinderen goed uit de voeten. Veel jumping Jacks en ren wedstrijdjes tussendoor zorgde ervoor dat de kinderen warm bleven.

Wintergames bij Hockeyclub Zeewolde

Ondertussen kwamen de volgende teams richting de club. Ook zij deden actief mee aan de onderdelen voetbal, hockey, een challenge ‘wie heeft de highest score?’ en niet te vergeten Streetdance. Binnen deze leeftijdsgroep meldden zich ook nog twee nieuwe leden. Welkom geheten door voorzitter Jack van Hettema werden zij met dank aan de hoofdsponsor The Hockey Centre verrast met een nieuwe hockeystick.
Na afloop was er voor alle deelnemers warme chocolade melk met een speculaasje en een paar echte HCZ hockey sokken!

Daarna kwam de C en B jeugd richting het veld. Deze groep kon met alle activiteiten een heuse cheque winnen ter waarde van €70,-te besteden bij de hoofdsponsor. De meiden MB1 gingen er met de cheque vandoor!

“Samen met de inzet van de alle vrijwilligers, van trainers en coaches hebben we er een mooie dag van gemaakt. Wie weet is dit het begin van een nieuwe traditie? De tijd zal het leren, maar deze Wintergames van HCZ zijn geslaagd!”

Advertentie