Sport

Wolderwijd/Dyzle laat onnodig punten liggen in Enkhuizen

Met zicht op Wonderland had Wolderwijd/Dyzle het “sprookje” van de laatste wedstrijden een vervolg kunnen geven, maar slaagde daar niet in. Met een terechte maar onnodige nederlaag misten de Zeewoldenaren de aansluiting met de middenmoot.

Na de behaalde drie punten in de laatste twee wedstrijden stond een cruciale wedstrijd op het programma tegen DTS. De Enkhuizenaren hadden voorafgaand aan de wedstrijd een voorsprong van drie punten, zodat Wolderwijd/Dyzle het verschil kon verkleinen tot één punt.
Onder leiding van een goed leidende arbiter de Roeck, begon Wolderwijd sterk aan de wedstrijd.

Korfbal korven liggend op het veld voor het bord van KV Wolderwijd

Na twee minuten stond er al een 2-2- stand op het scorebord, waarna Wolderwijd/Dyzle het heft in handen nam. Met name door sterk verdedigend optreden liepen de Zeewoldenaren uit naar een terechte en verdiende 6-9 ruststand.

DTS kwam beter uit de rust dan Wolderwijd/Dyzle. Langzaamaan raakte Wolderwijd/Dyzle de grip op de wedstrijd kwijt, hoewel het tot 13 minuten voor tijd duurde voordat Wolderwijd/Dyzle tegen een achterstand aankeek (13-12). In deze fase van de wedstrijd werd door met name DTS regelmatig geageerd tegen arbitrale beslissingen, waarbij Wolderwijd/Dyzle zich liet meeslepen in de irritaties die daardoor ontstonden. Uiteindelijk kon Wolderwijd/Dyzle het tij niet meer keren. Het missen van teveel kansen, waaronder een aantal strafworpen was daarvoor de hoofdoorzaak. Uiteindelijk werd met 16-13 de wedstrijd afgefloten.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg, zal de focus gericht zijn om nog één plaats te stijgen op de ranglijst. De eerstvolgende wedstrijd staat voor 3 juni op het programma in Zeewolde tegen DKV/Victoria uit Diemen, dat momenteel op de tweede plaats staat.
Doelpuntenmakers: Jan Hoekstra (4), Rick Bultman (4), Matthijs Mulder (2), Jouke Engelsman (2), Demi Ernsten

 

Advertentie