Sport

Wolderwijd/DYZLE op koers halverwege competitie

In de zevende zaalwedstrijd moest Wolderwijd/DYZLE aantreden tegen de nummer laatst, de Corvers uit Hilversum. En wedstrijd die gewonnen moest worden om bij te blijven bij “the best of the rest”.

En dat lukte, hoewel het minder makkelijk ging dan vooraf gehoopt. Met name het verschil tussen de beide vakken van Wolderwijd was tekenend deze wedstrijd: het eerste aanvalsvak was in totaal goed voor het overgrote aandeel van de score.

Nadat bij een 1-1- stand de thuisploeg (voor de enige keer) een voorsprong nam, hadden de Zeewoldenaren moeite om los te komen en de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Dit was mede een gevolg van een doelpuntloze periode bij een stand van 5-6 halverwege de eerste helft. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 6-9 tussenstand.

Wolderwijd/DYZLE op koers halverwege competitie


Hoewel kort na rust het verschil op vijf doelpunten kwam, bleven de Hilversummers aan het elastiek hangen. Ook na rust slaagde Wolderwijd er (ondanks doorwisselen) niet in om afstand te nemen, met name omdat de ploeg verdedigend teveel steken liet vallen. Uiteindelijk bleef het scorebord steken bij 17-21.

Halverwege de competitie voert Hellas’63 uit Nunspeet ongeslagen de ranglijst aan. Wolderwijd/DYZLE bezet een prima vierde plek met 8 punten. De onderlinge verschillen zijn echter gering, zodat de stand iedere week kan veranderen. Volgende week staat de eerste return weer op het programma. Afgereisd wordt dan naar De Uithof, waar Hebbes de tegenstander is.

Doelpuntenmakers: Rick Bultman (7), Theanne Links (3), Matthijs Mulder (3), Demi Ernsten (2), Anneleen Links (2), Lynn Scharft (2), Bas Kettenis en Timon Vonk.

Advertentie