Sport

Wolderwijd/DYZLE trekt stijgende lijn door

Na een onderbreking van drie weken heeft Wolderwijd/DYZLE een prima vervolg gegeven aan de veldcompetitie. Met een zeer terechte en verdiende 20-14 overwinning moest Fluks zonder punten terugreizen naar Noordwijk. Waar Wolderwijd/DYZLE in de eerste helft van de competitie veel waardering ontving van tegenstanders, worden nu ook de punten binnengehaald. Een groot compliment voor het team dat aantoonbaar is gegroeid dit seizoen.

Met de opdracht om vooral met een hoge verdedigende druk te zetten en van daaruit de aanvallen op te pakken, had Wolderwijd vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd. Binnen 10 minuten had Wolderwijd al 5 keer de mand gevonden, waar Fluks meer moeite mee had. Dit was vooral de verdienste van goed en slim verdedigend werk van de Zeewoldenaren. Toen Fluks het ook nog eens een minuut of 10 zonder score moest doen, liep Wolderewijd uit naar een comfortabele 11-5 ruststand.

gekleurde korfbal baskets van KV wolderwijd

Gewaarschuwd dat de wedstrijd nog niet gelopen was, werd de tweede helft aangevangen. Desondanks slopen gemakzucht en onnodige fouten het team binnen. Na een snelle 12-5 na rust, brak een doelpuntloze periode aan van Wolderwijd; pas na elf minuten kon de 14e goal genoteerd worden. Fluks slaagde er echter niet in het verschil te overbruggen. Met scores om en om, kabbelde de wedstrijd naar een eindstand van 20-14. Met deze belangrijke overwinning houdt Wolderwijd zich op aansluiting met de middenmoot. Als de lijn doorgezet gaat worden, moet dit zeker gaan lukken.

Na de wedstrijd werd nog gezellig in de zon nagebabbeld op de Wolderwijd locatie onder het genot van een drankje en een heerlijke daghap! Volgende week reist Wolderwijd af naar Enkhuizen om aan te treden tegen DTS. De opdracht zal dan zijn het verschil van 3 punten om op de ranglijst te verkleinen.

Scores: Demi Ernsten (5), Anneleen Links (4), Jan Hoekstra (3), Rick Bultman (3), Timon Vonk (2), Lynn Scharft (2) en Jouke Engelsman

Advertentie