Loading...

Thomas Bos, hardlopen
Zeewolde Atletiek scoort bij meerkamp Sneek

Dit weekend reisden vier junioren en een inmiddels senior-atleet van Zeewolde Atletiek af naar Sneek voor de eerste meerkamp van het seizoen. Het werden twee dagen vechten tegen harde wind, veel regen en daarmee ook kou. Niet de meest optimale weersomstandigheden voor een meerkamp, maar desondanks zijn er een hoop persoonlijke- en clubrecords gesneuveld.


Thomas Bos begon zijn meerkamp wat voorzichtig, maar floreerde zondag op de laatste 3 onderdelen (polsstok hoog, speer en 1500m) met persoonlijke records. Bij het polsstokhoogspringen verbeterde hij het clubrecord zelfs met 31 centimeter. 

Voor Martijn Schoemaker werd het een meerkamp met wisselende resultaten. Indrukwekkend waren zijn persoonlijke vooruitgang op de werponderdelen waar hij met discus, speer en kogel diverse PR's en daarmee ook persoonlijke vooruitgang liet zien. Martijn (JJC) sloot de meerkamp als 3e af, en mocht een trofee meenemen uit Sneek. Jari van der Voorn wist zich vooral op het verspringen en de 1000 meter enorm te verbeteren ten opzichte van afgelopen jaar. Ook deze atleet zet de vorm van afgelopen winter gewoon door in het voorjaar.

Voor Quirijn Pastoor (JJD) was dit zijn eerste meerkamp bij de junioren. Door 3 van de 7 onderdelen met een persoonlijk record af te sluiten, mag hij zeer tevreden zijn. Na een periode waarin ze zich concentreerde op explosieve onderdelen als sprint, hoogspringen en ver, maakte ook Mabel Korporaal de stap na lange tijd met een meerkamp mee te doen. Met een mooie tweede plaats niet zonder succes! Met 4 persoonlijke records op 7 onderdelen, was dit weekend ook voor Mabel meer dan geslaagd! Komend weekend reist een deel van de junioren af naar België voor de volgende baanwedstrijd.

*Foto's:
- Thomas Bos voor zijn aanloop bij polsstokhoog
- Thomas Bos tijdens een van de loopnummers