Sport

Zeewolder Turners vallen in de prijzen.

Zondag 21 januari vond de eerste wedstrijd van de voorjaars competitie turnen heren plaats bij turn academie Zwolle. Lenn Brander, Hank Hendrikx en Jonathan Porteous uit Zeewolde, lid bij Olympia Harderwijk deden hier aan mee.

De eerste wedstrijd was het de beurt aan Lenn Brander. Voor hem was ook deze wedstrijd gezien zijn leeftijd weer een team wedstrijd. Hij wist samen met zijn team het goud te winnen. Lenn turnde een nette strakke wedstrijd en kon hierdoor bijdrage aan deze mooie team score.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Hank Hendrikx. Hij stond in eerste instantie bij de verkeerde zaal en had hierdoor de warming up en de toestel warming up op brug gemist. Hierdoor ging zijn brug niet zo lekker. Gelukkig herpakte hij zich en wist vervolgens mooie scores neer te zetten op Rek en vloer. Op voltige maakte hij helaas een val maar op ringen en spring wist hij dit weer goed te maken. Helaas was het wel te weinig om zijn brug en voltige te compenseren en moest hij het doen met een 6e plek.

De drie turners uit Zeewolde bij de turnbrug in een sportzaal

Volgende keer hoopt hij zijn brug en voltige beter te draaien om ook op het podium te komen.

Dat turnen een sport is met moment opnames en dat 1 onderdeel je kans op een podiumplek kan beïnvloeden was ook bij Jonathan Porteous helaas het geval. Hij kwam voor het eerst uit bij de senioren individueel. Een hele zware categorie. Hij turnde een geweldige wedstrijd met veel dubbel salto's en een hoge moeilijkheid. Hij stevende recht op een podiumplek af. Helaas ging het bij zijn voltige even helemaal mis. Hij maakte een val bij een element waarbij hij normaal nooit valt. Hierna kwam hij niet meer goed in balans wat hem een lage score opleverde. Helaas waren zijn oefeningen daarna niet genoeg op het nog op te halen en moest hij het doen met een 6e plek.

Hank en Jonathan turnen in maart een 2e individuele wedstrijd en hopen hier een plek te pakken voor het NK. Zoals het er nu uit ziet gast ze dit lukken. Lenn komt pas in mei weer in actie en kan naast een team prestatie dan ook individueel prijzen pakken.

 

Advertentie