Sport

Zeilwedstrijden Wolderwijd Cup 2019

Op zaterdag 28 september worden de jaarlijkse Wolderwijd Cup zeilwedstrijden gehouden. 
Zeilwedstrijden Wolderwijd Cup 2019

Dit unieke zeilevenement vindt plaats op het Wolderwijd, één van de Veluwe Randmeren. Dit prachtige watersportgebied ligt in het midden van Nederland op de grens van Gelderland en Flevoland. De organisatie is in handen van de watersportvereniging Flevo uit Harderwijk en de Watersportvereniging Zeewolde.

Deelnemende schepen kunnen al op vrijdagavond 27 september terecht in de gezellige jachthaven ‘de Knar’ van WV Flevo. Op zaterdagochtend is het mogelijk om aan een gezamenlijk ontbijt deel te nemen waarna om half elf de eerste zeilwedstrijd met 2 startgroepen zal starten.

Afhankelijk van de weer condities worden 3 of 4 zeilwedstrijden van ongeveer een uur gevaren. Na de wedstrijden wordt een BBQ gehouden met daarbij de prijsuitreiking.

Ook voor zeilers die met wedstrijdzeilen geen ervaring hebben is deze Wolderwijd Cup een uitgelezen kans om dat eens te proberen. Alle soorten schepen van klein naar groot, open boten en kajuit zeilboten kunnen meedoen. De organisatie geeft hiervoor een uitgebreide briefing.

Meer informatie en inschrijven kunt u terecht op www.wolderwijdcup.nl

Advertentie