Sport

Zorginstelling Inside Out Sports op bezoek bij honkbalvereniging The Harriers

Batting practice, gooien en de basis van verschillende veldposities… Het kwam allemaal voorbij tijdens de kennismaking met Honk- en Softbalvereniging The Harriers.

Maandelijks laat zorginstelling Inside Out Sports haar cliënten kennismaken met een nieuwe sport. De deelnemers zijn enthousiaste en sportieve jongeren die vastlopen op school, thuis of op sociaal/emotioneel vlak. Door middel van psychomotorische therapie (PMT) en begeleiding leren ze de vaardigheden om deze mentale uitdagingen aan te gaan. Buiten sporten is daarbij het middel.

Als extraatje binnen de zorgtrajecten gaat Inside Out Sports een paar keer per jaar langs bij een lokale sportaanbieder. Dit kan o.a. door het Stimuleringsbudget van SportZ Zeewolde.

De begeleiders van Inside out met kinderen Gerain en Lars bij het honkbalveld

Op deze manier wordt voor de deelnemers de drempel verlaagd eens bij een sportaanbieder langs te gaan en kennis te maken met de sportmogelijkheden in de buurt. Vrijdag 3 maart 2023 waren ze te gast bij The Harriers. Oud-speler en voormalig honkbaltrainer Tobias Burg (eigenaar Inside Out Sports) verzorgde de training. Geholpen door twee jonge, fanatieke honkballers Gerain en Lars.

De training bracht mooie reacties op: “Honkbal is veel leuker dan ik dacht!” en “Wauw dat slaan is gaaf!”. Al met al een zeer geslaagde training bij de gastvrije kennismaking met deze sport en deze sportvereniging. The Harriers trainen op de officiële honk- en softbalvelden aan de Horsterweg. Lijkt het jou ook leuk om eens kennis te maken met honkbal? Je bent van harte welkom voor een proeftraining . Meld je aan via: www.theharriers.nl/contact

Advertentie