weer

Het weerbericht tot 1 juni door Florian Polak

We hebben opnieuw een behoorlijk wisselvallige week achter de rug, met een aantal felle buien die over Nederland trokken. Hoogtepunt was toch wel de schitterende shelfcloud die dinsdag over Zeewolde (en heel veel andere plaatsen in Nederland) trok. Zien we komende ook weer van dit soort dreigende wolkenluchten, of voert de zon de boventoon? Florian Polak laat het je weten:

Vanochtend is het droog en laat de zon zich zien. Vanmiddag trekken een aantal onweersbuien over Nederland en mogelijk ook over Zeewolde, met kans op windstoten. Met 21°C en een matige zuidoostenwind is het wel aangenaam.

Maandag zien we een mix van zon en wolken, met in de loop van de middag kans op een bui. De wind is gedraaid naar het zuidwesten, en draait in de middag nog verder naar het westen. Het wordt 18°C.

Het weerbericht met op achtergrond de shelfcoud vanaf een zeilschip

Dinsdag verloopt overdag grotendeels droog, we zien slechts een kleine kans op een bui (maar dus niet uitgesloten). De zuidwestenwind is matig en het wordt 17 à 18°C. Later in de avond begint het vanuit het zuidwesten te regenen.

Woensdag overheerst de bewolking en regent het waarschijnlijk een groot deel van de dag, met in de middag kans op onweer. Het kwik komt uit op 18°C. De zuidwestenwind trekt iets aan (3-4 Bft).

Donderdag bereikt een nieuwe storing Zeewolde alweer. Vooral in de middag neemt de kans op onweer toe. De wind is een groot deel van de dag matig van het zuidwesten, maar draait na de regen naar het noordwesten. Met 17°C is het ongeveer 2°C te koud voor de tijd van het jaar.

Vrijdag ziet er opnieuw niet droog uit. De wind blijft matig doorwaaien uit het noordwesten. Opnieuw is 17°C de maximumtemperatuur.

Als we verder kijken, zien we dat de wind volgend weekend uit een noordwestelijke richting blijft waaien. Hierdoor blijft de temperatuur onder normaal en houden we een wisselvallig weerbeeld. Maar na het weekend lijkt het droger te worden en lijkt de temperatuur weer omhoog te gaan! Een fijne week gewenst en tot de volgende keer!