weer

Het weerbericht tot 11 november door Florian Polak

Afgelopen donderdag trok storm Ciarán over Nederland. Gelukkig viel het in Zeewolde met de wind nog mee, al regende het wel van tijd tot tijd. In de afgelopen 3 weken is er maar liefst 200 mm regen gevallen. Blijft het de komende week wisselvallig, of wordt het weer rustiger en droger?

Vandaag trekken er een aantal buien van west naar oost over het land. De wind draait van het zuiden naar het west-zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, met windstoten die oplopen tot 60 km/u. Dit alles bij een temperatuur die oploopt tot 12°C.

Weeroverzicht tot 11 november met op achtergrond surfer op wolderwijd

Maandag regent het langs de westkust, in Zeewolde blijft het beperkt tot een enkele bui in de middag. We zien een afwisseling van zon en wolken. Het wordt opnieuw 12°C en de zuidwestenwind is nog steeds matig tot vrij krachtig (4-5 Bft).

Ook op dinsdag kunnen we een enkele bui verwachten, bij een mix van zon en wolken. De wind is iets afgenomen, maar waait toch nog matig door uit een zuidwestelijke richting. Het kwik stijgt tot 11°C, wat heel normaal is voor de tijd van het jaar.

Woensdag is het in de ochtend waarschijnlijk nog droog, in de middag gaat het regenen. De wind gaat in de loop van de dag draaien naar het zuiden en aantrekken, om matig tot vrij krachtig te worden (4-5 Bft), met windstoten tot 65 km/u. De temperatuur komt opnieuw uit op 11°C.

Donderdag lijkt een regenachtige dag te worden. De wind draait naar het zuidwesten en is matig van kracht. Het kwik loopt iets terug en komt uit op 10°C.

Ook vrijdag gaat waarschijnlijk met een aantal buien niet droog verlopen. De wind waait nog steeds matig uit een zuidwestelijke richting en de temperatuur komt opnieuw uit op 10°C.

Als we verder kijken, zien we dat de wind voorlopig uit het zuiden tot zuidwesten waait, bij een temperatuur die rond 10°C uit blijft komen. Bij een dergelijke aanvoerrichting hoort een wisselvallig weerbeeld met regen, maar ook zon.