weer

Het weerbericht tot 16 maart door Florian Polak

Wat een heerlijk weer hebben we de laatste dagen gehad! De zon maakte eindelijk overuren. De temperaturen stegen tot in de dubbele cijfers, al maakte de vrij stevige oostenwind het voor het gevoel wel een stukje kouder. Maar in de zon, uit de wind, was het heerlijk vertoeven. Houden we dit mooie lenteweer komende week, of neemt de wisselvalligheid weer toe?

Vandaag belooft opnieuw een mooie lentedag te worden. Vanuit het zuiden wordt de bewolking wel steeds dikker en dus krijgt de zon het steeds moeilijker. Het blijft wel “gewoon” droog. Het kwik stijgt tot 14°C en de wind is matig vanuit het noordoosten.

Maandag belooft een grijze dag te worden, met ook een aantal uur (lichte) regen. Door de bewolking komt de temperatuur niet verder dan een graad of 8. De noordenwind wordt zwak tot vrij matig.

Dinsdag overdag overheerst opnieuw de bewolking en kan er zeker in de ochtend wat regen vallen. Verder dan 9°C komen we niet, 2°C te koud voor de tijd van het jaar. De wind draait naar het westen.

Het weeroverzicht tot vrijdag 15 maart met op achtergrond de aanloophaven

In de nacht naar woensdag trekt een regenzone over Nederland. Achter deze regenzone draait de wind naar een zuidwestelijke richting. Dit betekent warmere lucht, dus de temperatuur gaat flink in de lift en komt uit op zo’n 13°C. Vanuit het westen breekt de zon in de loop van de dag door.

Donderdag lijkt (met de nodige onzekerheid) een mooie lentedag te worden. We zien een afwisseling van zon en wolken. De wind draait naar het zuiden en voert nog warmere lucht aan. De temperatuur klimt tot maar liefst 16°C.

Met 14°C ziet ook vrijdag er goed uit. Het weerbeeld is wel wat anders dan op donderdag. Er kunnen namelijk een aantal buien over Zeewolde trekken (ook met kans op onweer). Tussen de buien door laat de zon zich ook zien. De wind draait weer naar het zuidwesten en is matig (3-4 Bft).

Als we verder kijken lijkt de temperatuur in de loop van volgend weekend weer iets te zakken richting normale waarden (net boven 10°C). De wind draait richting het zuidwesten, wat een wisselvallig weerbeeld met zich meebrengt. Kortom, een paar dagen wat minder weer, maar in de loop van de week gaat de zon weer flink in de lift. Een fijne week gewenst en tot de volgende keer!