weer

Het weerbericht tot 25 november door Florian Polak

Florian Polak neemt het weer voor je door: Sinds mijn vorige weerbericht van twee weken geleden is er niet veel veranderd.

Het is behoorlijk wisselvallig gebleven, in november hebben we al meer dan 110 mm regenwater afgetapt. Dat brengt het totaal van de afgelopen 5 weken op 300 mm, wat meer dan ⅓ is van de totale jaarhoeveelheid aan neerslag die we mogen verwachten. Ziet de komende week er eindelijk wat droger uit?

Vanochtend is het droog, met ook wat ruimte voor de zon. Vanmiddag verdwijnt de zon en gaat het regenen. In totaal kan er weer 10-20 mm regen vallen.

een foto van gras en een struik waar een grote plas ligt

Het is met 13°C absoluut niet koud te noemen, 10°C is normaal. De wind waait matig vanuit het zuidwesten, met windstoten tot 50 km/u.

Maandag kan er een enkele bui over Zeewolde trekken, maar de zon laat zich ook zien. Het wordt 11°C. De zuidwestenwind is eerst matig, maar neemt overdag af om zwak te worden.

Dinsdag komen we onder invloed van een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan, waardoor we zowaar een volledig droge dag kunnen verwachten. Doordat de matige wind naar het noorden draait, blijft de temperatuur steken op 8°C. De gevoelstemperatuur ligt nog een paar graden lager.

Doordat we te maken hebben met opklaringen, kan het in de nacht naar woensdag afkoelen tot richting het vriespunt. Woensdag overdag neemt de bewolking de overhand. De wind draait van het noorden naar het zuidwesten en blijft matig. Het kwik komt in de middag niet verder dan 7°C. Het blijft in de ochtend nog droog, maar in de loop van de middag gaat het regenen. De regen hoort bij een warmtefront, waardoor de temperatuur in de avond en nacht verder oploopt naar 10°C.

Donderdag lijkt (zo goed als) droog te blijven, met ook wat ruimte voor opklaringen. De matige wind draait nog iets verder naar het westen (4 Bft). De temperatuur loopt vrolijk op tot 12 tot 13°C.

Ook de nacht naar vrijdag verloopt bijzonder warm. Het wordt niet kouder dan 10°C, wat de normale maximumtemperatuur is. Vrijdag overdag trekt er een koufront over Zeewolde, met ook wat regen. De temperatuur loopt overdag terug naar 8°C. Dit alles bij een matige wind die naar het noordwesten draait.

Als we verder kijken, zien we dat de wind voorlopig uit het zuidwesten tot westen waait, bij een temperatuur die tussen 5 en 10°C uitkomt. Bij een dergelijke aanvoerrichting hoort een licht wisselvallig weerbeeld, met af en toe regen, maar ook zeker perioden met zon. Een fijne week en tot volgende week!