112 Zeewolde

Alcohol, ongelukken en snelheidsovertredingen

In de avond van 18 augustus, rond 20:00 uur, bereikte de politie een alarmerende melding: een auto was op het Nulderpad tegen een boom geknald. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Nijkerk, bleek miraculeus ongedeerd, maar er was een ernstig probleem - hij had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn systeem. Na een stevig proces-verbaal en zonder rijbewijs verliet hij uiteindelijk het politiebureau.

De volgende dag, om 11:40 uur, werd de rustige Lepelaarweg opgeschrikt door een tractorongeval. Een te krappe bocht resulteerde in een kantelende aanhanger, met als gevolg een beschadigd wegdek en een smurrie van mest en olie. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de gemeentelijke nooddienst moest uitrukken om de ravage op te ruimen. De bestuurder regelde zelf een bergingsdienst.

politie auto bij een ongeval

Op dezelfde dag werd op de Gooische weg een 32-jarige motorrijder zonder vaste woonplaats (hij was uitgeschreven omdat hij wilde emigreren) opgeschrikt door de politie. Hij werd betrapt op een angstaanjagende snelheid van 158 km per uur. Zijn beloning was een flink proces-verbaal en een rijbewijs dat hij niet langer kon gebruiken op zijn vermeende eindbestemming, Amsterdam.

Tot slot, op de Doorsteek, belandde een 36-jarige inwoner van Zeewolde in een benarde situatie. Een elektrische bakfiets begon te slingeren bij het nemen van een verkeersdrempel, kantelde en kwam met een klap tegen een geparkeerde auto terecht. Het resultaat: een lichtgewonde bestuurder met een pijnlijk been. De ambulance arriveerde snel en verwees hem naar de huisarts. Alle gegevens werden uitgewisseld om de schade netjes af te handelen.

Advertentie