112 Zeewolde

Nachtelijke avonturen en incidenten voor de politie in Zeewolde

De uren voor de nachtrust bestemd worden niet door iedereen als zodanig benut. Dat bleek ook maar weer tijdens het politiepersuur op donderdag 31 augustus.

Zo meldt politiechef Miklos Coumou dat in de nacht van  18 augustus om half vijf door de patrouille langs de Gelderse weg 3 jongens op een bruggetje werden gesignaleerd die er bij het zien van de politie als een haas vandoor gingen. Ze waren niet meer te achterhalen, maar in de directe omgeving werd een rugtas aangetroffen met daarin naast twee gestolen kentekenplaten diverse inbrekersattributen, zoals schroevendraaiers en een slotentrekker. Een en ander is uiteraard in beslag genomen.

Een nacht later, rond dezelfde tijd, controleerde de politie op de Jupiterweg een 19 jarige bestuurder van een auto. Wat direct te ruiken was werd ook bevestigd door de blaastest.

nachten in Zeewolde

Op het bureau bleek dat deze beginnende bestuurder twee maal meer had gedronken dan toegestaan. Hij wenste een tegenonderzoek, hetgeen op zijn eigen kosten door een GGD-arts werd verricht. In afwachting van het resultaat van dit onderzoek kon hij met een rijverbod voor twee uur vertrekken. Maar een invordering van zijn rijbewijs hangt hem nu natuurlijk nog wel boven het hoofd.

In dezelfde nacht van 19 augustus, om 5 uur, stond in een tuin aan de Citroenvlinder een scootmobiel in brand. Met gebruikmaking van een tuinslang kon een kordate buurman verhinderen dat de brand oversloeg naar de woning. De brandweer kon geen duidelijke oorzaak vinden voor de brand, maar een buurtonderzoek leverde beelden op die ontegenzeglijk wezen op brandstichting.

In de nacht van 29 augustus werd acht minuten na het middernachtelijk uur op het politiebureau de rust verstoord door de deurbel. Bij het openen van de deur was er niemand te zien, maar uiteindelijk werd er op een bankje even verderop een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen. Hij gaf toe dat hij die verstoring van de rust op zijn geweten had. Bij enig nader onderzoek bleek voorts dat hij nog een gevangenisstraf  van 15 dagen mocht uitzitten. Hierop is hem onmiddellijk ten burele bed & breakfast aangeboden.

En dan was er in de afgelopen periode natuurlijk nog de Nacht van Zeewolde. De politie was in grote getale aanwezig, met name omdat dit ook een uitgelezen gelegenheid was om politiestudenten hiermee ervaring te laten opdoen. In de ogen van de politie was het echt een feest.  Vermeldenswaardige incidenten waren over deze nacht niet te melden.

Advertentie