112 Zeewolde

Brutale straatroof: Slachtoffer aangevallen tijdens hondenwandeling

Op zaterdag 2 september om half twaalf ’s avonds kreeg de politie een melding dat op het Startsein een persoon lag met een aantal steekwonden. Ter plaatse gekomen bleek het om een 26-jarige inwoner van Zeewolde te gaan. Hij kon zich niet veel herinneren van het voorval.

Tijdens het uitlaten van zijn hond was hij op het achterhoofd geslagen en daarna beroofd van zijn horloge en telefoon. De dader zou daarna in een auto zijn gesprongen en weggereden in de richting van Harderwijk. In het gras even verderop werden zijn bezittingen door de politie teruggevonden. De dader had kennelijk betere buit verwacht. Het slachtoffer hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

logo van de politie

Een andere diefstal was minder pijnlijk maar voor de ondernemer minstens zo erg. Tussen zaterdag 2 en maandag 4 september werden vanaf een door een hek afgesloten bouwterrein aan de Gezelweg een aantal gereedschappen gestolen. Hierbij werden onder andere een cirkelzaag en een aantal klopboormachines weggenomen. Hiervan is door het bedrijf uiteraard aangifte gedaan.

Maar politiechef Miklos Coumou had op het politiepersuur op 14 september ook opwekkend nieuws te melden.  Want na de koperdiefstallen uit windmolens belde in de nachtelijke uren een oplettende burger de politie, dat hij in die omgeving een verdacht voertuig zag staan. Toen de politie om kwart voor vier ’s nachts een onderzoek instelde bleek het om een beveiliger te gaan. Niets aan de hand dus, maar dat neemt niet weg dat zulke meldingen van verdachte situaties beslist  op prijs worden gesteld.

Advertentie