112 Zeewolde

Groot aantal verkeersongevallen in Zeewolde

Elke twee weken vind het politiespreekuur plaats in het gemeentehuis. De politie licht dan toe wat er de afgelopen twee weken heeft plaats gevonden aan meldingen. Opvallend was het aantal verkeersongevallen.

Op vrijdag 1 september rond 10 voor 3 ’s nachts moest de brandweer uitrukken. Het ging om een voertuigbrand aan de Zeelt. De brand, die door spontane kortsluiting in de zekeringkast was ontstaan, werd door hen snel geblust. Het ging dan (gelukkig) ook niet om een elektrische auto.

De politie onderzoekt nog steeds het ongeval wat op 3 september rond 9 uur 30 plaats vond op de Gelderseweg ter hoogte van de MMM Zorgboerderij. Daar zijn, door nog steeds onbekende oorzaak twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. Ondanks dat de brandweer aanwezig was om de inzittenden uit de auto te bevrijden konden zij uiteindelijk zelfstandig het wrak verlaten. Twee van de slachtoffers werden per ambulance naar het AMC in Amsterdam overgebracht, het derde slachtoffer naar het St Jansdal in Harderwijk. Alle betrokkenen kwamen uit Zeewolde.

politie auto in de wijk

Op de Erkemederweg zag op dinsdag 5 september om 19. 40 uur een bromfietser bij het oversteken een 57-jarige motorrijdster over het hoofd. Zij raakte gewond aan de pols en moest voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. De bromfietser kwam er vrijwel zonder kleerscheuren vanaf.

Op de rotonde Sportlaan-Horsterweg was het twee dagen achter elkaar raak. Beide dagen vond een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser. Op 7 september ’s morgens om half 8 zag een automobiliste uit Zeewolde een eveneens uit Zeewolde komende 19-jarige fietser over het hoofd. De fietser klaagde over pijn in zijn rug en is ter controle overgebracht naar het St Jansdal in Harderwijk.

Een dag later, rond half twaalf, verleende een automobilist op deze rotonde geen voorrang aan een 64-jarige inwoner van Zeewolde, waardoor deze ten val kwam. De fietser klaagde over pijn in schouder en nek en ook hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Laat in de middag van 8 september werden de diensten gealarmeerd in verband met een gekantelde vrachtauto op het Nulderpad. Dit voertuig, ingericht om met beperkte snelheid aan het verkeer te mogen deelnemen, werd bestuurd door een 18-jarige inwoner van Biddinghuizen. De wagen was beladen met gras en in de bocht was een container gaan schuiven waardoor het geheel kantelde. Hierdoor lekte er ook diesel uit het voertuig weg en raakten wegdek en berm beschadigd. Het gras werd overgeheveld naar een ander voertuig. De bestuurder bleef gelukkig ongedeerd.

Ongevallen bij wegwerkzaamheden

De wegwerkzaamheden aan de Gooiseweg levert veel automobilisten schade op. De bij de wegversmalling aanwezige waarschuwingen en de snelheidsbeperking zijn kennelijk voor een aantal automobilisten onvoldoende om zich aan de gewijzigde verkeerssituatie aan te passen. Bij politiechef Miklos Coumou zijn intussen 6 gevallen van kop-staartbotsingen bekend, maar hij sluit niet uit dat het er wel meer kunnen zijn.

Een van de aanrijdingen springt wel in het oog. Woensdagmiddag 6 september, om 10 over half 6 ’s middags, vond een kop-staartaanrijding plaats tussen drie voertuigen. Het achterste voertuig had niet op tijd in de gaten dat het verkeer voor hem afremde en raakte met zijn auto de bestelbus voor hem zodanig hard dat zijn airbag klapte en de bestelbus tegen diens voorganger terechtkwam. Twee personen werden door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Wel ontstond een enorme verkeersopstopping omdat twee van de voertuigen moesten worden afgesleept.

Valpartijen

Op 13 september rond 17 uur 30 werd een 25-jarige fietsster onwel en kwam ten val op het Startsein. Zij raakte met het hoofd hard de grond. Zij  is door het ambulancepersoneel nagekeken en daarna naar huis gebracht.

Op de Bosruiterweg viel een amazone van haar paard. Ze was aanspreekbaar, maar had last van haar ribben. Ze is overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Haar partner bracht het paard terug naar de manege.

Blazen op het water

Bij een controle op het Wolderwijd op zaterdag 9 september werden een aantal schippers getest op hun blaasvaardigheid. Die was prima in orde, maar voor sommigen betekende het wel dat geconstateerd werd dat ze te veel gedronken  hadden. Zo had een 31 jarige schipper ruim tweemaal meer gedronken dan is toegestaan bij het besturen van een motorvaartuig. Dat laatste gold ook voor een 23 jarige inwoner van Harderwijk terwijl een 27 jarige Harderwijker ruim driemaal de toegestane promillage scoorde. Proces-verbaal en vaarverbod waren hun deel.

Traumaheli nodig bij bedrijfsongeval

Op dinsdag 5 september werd een 24-jarige het slachtoffer van een bedrijfsongeval op de Fabricageweg. Hij kwam bij het aankoppelen klem te zitten tussen een truck en een aanhanger. De ambulance was snel ter plaatse om zich over hem te ontfermen, waarna met spoed naar de kruising Gooiseweg-Nijkerkerweg werd gereden. Daar stond de bij de kruising gelande traumaheli voor verdere zorg op hen te wachten. 

Advertentie