112 Zeewolde

De invloed van alcohol

Op verschillende manieren kan het gebruik van alcohol vervelende gevolgen hebben. Dat bleek maar weer uit het verslag op het politie-persuur van 6 juni.

Om te beginnen kan je het maar beter niet nuttigen als bestuurder van een  motorvoertuig. Daar kwam op zaterdag 25 mei om half elf ‘s avonds een 20-jarige bestuurder uit Zeewolde ook achter.  Toen hij op de Strandweg achteruit een parkeervak wilde verlaten raakte hij een andere geparkeerde auto. Toevallig werd dit door de politie gezien. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat deze beginnende bestuurder 5 keer meer alcohol genuttigd had dan dat volgens de wet voor hem toelaatbaar werd geacht. Zijn rijbewijs is ingenomen en in verband met “de punten” is ook een melding gedaan bij het CBR. Met een rijverbod op zak kon hij het politiebureau weer verlaten.

Zondag 2 juni om half vier ’s nachts werd de politie naar het Noordereiland gestuurd voor een zeer dronken persoon.  Ter plaatse werd een man en een vrouw aangetroffen. De man, 39-jarige inwoner van Nijkerk, lag tussen de geparkeerde auto’s en had verwondingen aan zijn neus en zijn achterhoofd. Hij was stomdronken. De vrouw verklaarde dat zij op stap waren geweest. De man was voorover op zijn neus op de grond gevallen. Toen zij hem overeind wilde helpen viel hij achterover op zijn achterhoofd. Het slachtoffer is ter controle met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.

Op 5 juni om kwart over 1 ’s nachts werd de politie naar een vakantiepark aan de Slingerweg geroepen. In een accommodatie op het park had een aantal vrienden een gezellige avond beleefd. Tijdens de spelletjesavond had een 19-jarige inwoonster van Groningen teveel alcohol genuttigd en werd agressief. De inventaris moest het ontgelden. Ze is door de politie ingesloten. Het vakantiepark heeft aangifte gedaan. De jongedame zal door de recherche worden verhoord en de zaak zal verder op passende wijze worden afgedaan. 

Advertentie