112 Zeewolde

Geweld, diefstal en wapens

Tijdens het tweewekelijkse persmoment met de politie op donderdag 1 februari gaf politiechef Miklos Coumou een overzicht van allerlei misdragingen binnen de gemeente Zeewolde.

Zo werden  door de politie op woensdag 24 januari bij een 71-jarige plaatsgenoot aan de Atalanta diverse wapens aangetroffen. Het ging onder meer om een vuurwapen, werpmessen, pepperspray en een ploertendoder. De bewoner werd aangehouden en de wapens zijn in beslag genomen. Er word in deze zaak nog verder onderzoek gedaan.

 Op 26 januari, aan het eind van de middag, zijn bij een bedrijf aan de Sulky na onderzoek een hoeveelheid hennepstekjes en allerlei middelen voor de kweek en verwerking daarvan aangetroffen. In ieder geval voldoende om hierop beslag te leggen.

politie auto

Op zaterdag 27 januari, ’s morgens om half vijf, werden politie en brandweer geconfronteerd met een containerbrand in een open container aan de Open Hof. De brandweer had het vuur snel onder controle. Men gaat ervan uit dat het hier gaat om brandstichting en de zaak wordt nog  verder onderzocht.

Die zaterdagavond kwam het tot een gewelduitbarsting op de Vlierbes. Een 39-jarige man raakte hierbij gewond. Het opgelopen letsel leek aanvankelijk ernstig, maar bleek uiteindelijk gelukkig mee te vallen. Het conflict moet worden gezocht binnen de familiekring van het slachtoffer. De 42-jarige familielid dat hiervoor is opgepakt is inmiddels weer vrijgelaten omdat het slachtoffer geen aangifte wil doen.

Tot slot een wel heel brutale diefstal. Bij een bedrijf aan de Edisonweg werd op woensdag 24 januari tussen half negen en kwart voor negen ’s avonds ingebroken. Het bedrijf was op dat moment gewoon aan het werk. De daders braken een deur open en namen uit een kluis een aantal geldkistjes mee met daarin  een aanzienlijk geldbedrag. Precies een week later, op woensdag 31 januari probeerden de daders hetzelfde trucje bij een bedrijf aan de Postkoets. Mogelijk werden de dieven gestoord, want ze zijn zonder buit vertrokken. Er zijn van een en ander beelden en te zien is dat ze rijden in een donkere personenauto. Bedrijven in de omgeving zijn inmiddels gewaarschuwd voor deze figuren die – al dan niet op de bonnefooi – rondrijden en waar ze maar kunnen hun kansen waarnemen.

Advertentie