112 Zeewolde

Diverse ongevallen in het verkeer

In de afgelopen veertien dagen vonden diverse ongevallen in het verkeer plaats.Zo meldt politiechef Miklos Coumou dat op donderdag 18 januari  om 10 uur ’s morgens een melding binnenkwam van een auto op zijn kant aan de Landbouwweg.

Ter plaatse gekomen bleek dit te zijn veroorzaakt doordat de 22-jarige bestuurder uit Zeewolde te snel een bocht had genomen en een steen had geraakt waarna hij met zijn auto op zijn kant belandde. Hij was op weg naar zijn werk tot de ontdekking gekomen dat hij vergeten was iets van thuis mee te nemen, keerde en nam in zijn haast de bocht te krap. Hij kwam er gelukkig zonder verwonding maar met de bibbers in de benen vanaf. De auto is weer op de wielen gezet en door een bergingsbedrijf afgetakeld.

Zaterdag 27 januari om vijf voor een ’s nachts kwam een melding binnen van een aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto op de Gooiseweg nabij de kruising met de Gooimeerdijk Oost.

politie auto ter plaatsen van een ongeval

De 59-jarige chauffeuse uit Zeewolde was na het inhalen van de vrachtauto te snel naar rechts gedaan, werd geraakt door de truck en ook nog even daardoor meegesleurd omdat de chauffeur van de vrachtauto vanwege het formaat van het autootje voor zijn truck niet zo snel in de gaten had wat er eigenlijk aan de hand was.  Zij kwam uiteindelijk al tollend via de berm in een sloot terecht. Wonderwel kon ze zelf uit de auto klimmen en hield aan dit ongeval alleen maar een paar natte voeten over. Beide chauffeurs waren door dit gebeuren wel hevig geschrokken.

Op zaterdag 27 januari om 11 uur ’s morgens werd op het Horsterplein een scootmobiel geschept door een afslaande auto.  De 70-jarige bestuurster van de scootmobiel kwam daarbij op de grond terecht en werd na onderzoek met een ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De 44-jarige chauffeur uit Almere had haar vermoedelijk door de laagstaande zon niet gezien.

Snoeplust werd een 71-jarige inwoner van Lelystad fataal toen hij maandag 29 januari om half twee ’s middags bij het uitvoegen op de Gooiseweg even niet op de weg lette. Het gevolg was dat hij op de botsabsorber van het begin van de vangrail klapte. Gelukkig kon hij zelfstandig uit het voertuig kruipen. De provincie is vanwege de schade in kennis gesteld en het voertuig is door een berger afgevoerd.

Zonder dat er een ongeval plaats had gevonden schoten toch politie en  ambulance een 53-jarige bestuurder van een bestelauto uit Heiloo te hulp. Vanwege plotselinge hevige steken in zijn zij, die uitstraalden naar zijn bil,  had hij zijn voertuig in een vluchthaven tot stilstand gebracht. De conclusie was dat hij vermoedelijk een aanval van spit had. Nadat men hem aan pijnstillers had geholpen en naar een veilige plek had gebracht kon hij na enige tijd zijn weg gelukkig weer vervolgen.

Advertentie