112 Zeewolde

Rustige Start voor Brandweer Flevoland in 2024

Het nieuwe jaar is voor de Brandweer Flevoland dit keer relatief rustig en beheersbaar begonnen. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 06.00 uur heeft de brandweer 95 meldingen ontvangen bij de meldkamer. In de meeste gevallen ging het om kleine buitenbrandjes, maar vijf keer moest de brandweer uitrukken voor autobranden. In Almere escaleerde de situatie toen vuurwerk naar de brandweermensen werd gegooid, wat resulteerde in directe melding bij de politie.

Joep Rozendal, Directeur Brandweerzorg bij Brandweer Flevoland, deelde zijn tevredenheid over de rustige en beheersbare jaarwisseling. Hij betreurde echter het geweld tegen hulpverleners door het gooien van vuurwerk naar brandweermensen, dat als onacceptabel werd bestempeld. Rozendal benadrukte de toewijding van de brandweer aan de samenleving en het verlenen van hulp waar nodig. Hij benadrukte dat het niet acceptabel is dat hulpverleners gehinderd worden in hun werk.

brandweer kazerne zeewolde in het donker

"Ondanks deze incidenten wensen wij iedereen namens de brandweer een gezond en vooral veilig 2024 toe," voegde Rozendal toe.

Nieuwsjaarsincidenten

Voor meer informatie verwijst de brandweer naar de website Kencijfers nieuwjaarsincidenten. In opdracht van Brandweer Nederland publiceert het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) het dashboard Kerncijfers Nieuwjaarsincidenten. Dit dashboard geeft een landelijk beeld van brandweerincidenten die tijdens de jaarwisseling in Nederland hebben plaatsgevonden en geregistreerd zijn tussen 31 december 00:00 uur en 1 januari 08:00 uur. 

Advertentie