112 Zeewolde

Verdachten motorbootdiefstal aangehouden

De politie heeft twee Zeewoldenaren aangehouden voor betrokkenheid bij het stelen van een motorboot. De twee mannen (beiden 20 jaar) hebben een proces-verbaal gekregen.

Vanuit Harderwijk kwam het bericht dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag een motorboot zou zijn gestolen. De 48-jarige aangever vermoedde zelf dat zijn boot met twee mannen erop vermoedelijk nabij de Tinnegieter in Zeewolde voer. De sluiswachter van de Spiegelsluis had de boot waarschijnlijk zien varen.

Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in en ook een politiehelikopter werd ingezet.

Verdachten motorbootdiefstal aangehouden

‘Ter hoogte van de Diamantgracht zagen zij vanuit de lucht de betreffende boot varen’, meldt de politie op haar website. ‘Toen de motorboot bij een brug kwam, waar de boot niet meer onderdoor kon, besloten de twee opvarenden de boot te verlaten en lopend verder te gaan.’

‘Eén van de twee mannen kon vrijwel kort daarna, mede dankzij inzet van burgers die achter de verdachten aangingen en agenten die snel ter plaatse waren, worden aangehouden. De tweede man, kwam zich korte tijd later melden aan het politiebureau.’ (foto: politie.nl)

Advertentie