Zeewolde

30 september stond in het teken van activiteiten om eenzaamheid te doorbreken

Iedereen kan zich eenzaam voelen, of je nu jong, oud of er tussenin zit. De organisaties verzameld in ZeewoldeSamen willen een beweging op gang brengen die maatschappelijke aandacht creëert voor eenzaamheid in Zeewolde, eenzaamheid bespreekbaar maakt, het taboe daaromheen doorbreekt en het vanzelfsprekend maakt dat we in Zeewolde naar elkaar omkijken en voor elkaar klaarstaan.

De periode van 23 september tot en met 10 oktober staat geheel in het teken van dit streven. In dit kader is er dan ook van alles te beleven. Vooral op zaterdag 30 september was op dit gebied het nodige georganiseerd.

In Grand Café De Buren Zeewolde hield Brass Choir Midden Nederland (BCMN) met een koffieconcert een openbare repetitie. Dit muziekgezelschap – het bestaat al zo’n jaar of 15, al weet men dat niet zeker – wordt gevormd door amateurmusici uit Zeewolde en de wijde omgeving. Zij repeteert regelmatig bij De Buren.

Het ensemble die bij het koffieconcert bij Cafe de Buren speelt, allen achter hun instrument

In de Flevomeer Bibliotheek Zeewolde werd door Frank Jagers van SeniorWeb, voor een aandachtig gezelschap gesproken over hoe men zich kan wapenen tegen sites die zich valselijk voordoen als een betrouwbare instantie of webshop en wat daar al verder niet over te bedenken valt.

Op het Kerkplein kon men aan de weet komen hoe men zich gezond kan voeden, zich kan beschermen tegen het uitbreken van brand en anders in ieder geval de vreselijke gevolgen daarvan kan minimaliseren door vooraf vluchtroutes zeker te stellen. Dit bij de bus van GGD Flevoland

Beurs "Veilig ouder worden"

De Open Haven Zeewolde stond deze dag in het teken van de beurs “Veilig ouder worden”. Een groot aantal organisaties toonden waarvoor zij in het leven zijn geroepen en hoe ze de Zeewoldenaar van dienst kunnen zijn.

Ook hier was SeniorWeb Zeewolde aanwezig, maar ook de Politie Zeewolde, de EHBO Zeewolde, Woonpalet Zeewolde, het Het Vraaghuis Zeewolde - een organisatie die zich hard maakt voor de LHBTI+ gemeenschap - en ga zo maar door. Daarnaast werd een tweetal lezingen verzorgd. Een daarvan ging over het testament en het levenstestament, de ander over “Veilig financieel ouder worden”.

Bij binnenkomst kreeg men een bonnetje voor een kop koffie en rond het middaguur werden de gasten getrakteerd op soep, bereid door vrijwilligers van de Open Tafel. Dat liet men zich duidelijk goed smaken.

tn DSC06924tn DSC06942tn DSC06951tn DSC06952tn DSC06962tn DSC06970tn DSC06976tn DSC06980

 

Advertentie