Zeewolde

7 jaar oud en 40 km op de mountainbike voor Duchenne

Riley Hamstra is 7 jaar oud. Dat weerhoudt hem er niet van om voor een goed doel een rit van 40 km op de mountainbike te gaan maken. En zijn doel is: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen de ziekte van Duchenne. Dit is een ernstige erfelijke vorm van spierdystrofie die de spieren aantast en verzwakt. De ziekte komt vooral bij jongens voor. Daarbij vallen heel langzaam hun spieren uit en kunnen de kinderen steeds minder tot het moment dat ze helemaal niets meer kunnen.
De vader van Riley, Quinten, heeft samen met diens broer en hun vader gefietst voor Duchenne Heroes. Dat was in 7 dagen 700 km mountainbiken. Zelfs een tante van Riley heeft een keer meegefietst. Voor Riley is dat een beetje te ver, maar 40 km, dat kan hij wel. En hij wil graag zijn gezonde spieren gebruiken voor kinderen die niet meer zo gezond zijn als hij. En het zou natuurlijk heel fijn zijn als u hem daarbij wilt sponsoren.
7 jaar oud en 40 km op de mountainbike voor Duchenne

Dit is overigens niet het enige dat Riley doet voor deze goede zaak. Hij is ook al druk bezig met het ophalen van lege flessen. Bij hem thuis staat het huis dan ook regelmatig vol met flessen en kratten die hij kan gaan inleveren.
Natuurlijk kunt u zelf ook meedoen met Duchenne Heroes. Die avontuurlijke fietstocht van 700 km, van Luxemburg naar Nederland, is dit jaar van 12 tot 18 september. En als u dat al te gortig vindt of eerst even wilt warmdraaien kunt u ook deelnemen aan de Duchenne40. Dan fiets u op 26 juni vanaf huis of vanaf een van de vaste startpunten 40, 80 of 120 km.
Maar voor Riley is het natuurlijk het allermooist als u hem sponsort.

Daar kunt u alles over vinden via de link www.duchenne40.nl/teamhamstra. Dan zullen kopman Riley en trainer/hoofd transport/manager/ploegleider/verzorger/mecanicien/knecht Quinten een mooi bedrag bij elkaar fietsen voor de strijd tegen deze nare ziekte.

Advertentie