Zeewolde

Aandacht voor Toeslagen ouders tijdens internationale vrouwendag

Er zijn door heel Nederland ruim 60 000 gedupeerden rondom de toeslagenaffaire, zo ook in Zeewolde.

Gedupeerden die door een fout van de overheid onterecht in financiële problemen kwamen, hun werk kwijtraakten, hun huis, vrienden en in het allerergste geval hun kinderen. Ook zijn er mensen die (chronische) gezondheidsproblemen hebben gekregen.

Nog steeds zijn er geen constructieve oplossingen en zijn de problemen groot. Reden om met regelmaat de stem van de gedupeerden te laten horen. Deze keer op 8 maart tijdens de Internationale Vrouwendag. Er zal een demonstratie zijn, georganiseerd door stichting Herstel Ongekend Onrecht, bij het kantoor van de belastingdienst in Utrecht. Vanuit Zeewolde zal deze stem ook hoorbaar zijn.

Flyer met informatie over de demonstratie in Utrecht op 8 maart 2023

Noodzaak van de demonstratie

Een traject van jaren en jaren, zelfs na de erkenning dat er fouten zijn gemaakt en deze mensen dus geen fraudeurs zijn, is de nasleep nog erg groot. Landelijk laait de discussie weer op, ditmaal rondom de chaos en de langdurige trajecten van afhandeling. Maatwerk lijkt geboden, capaciteit is niet toereikend en processen duren lang.

Een groot aantal gedupeerden geeft op en neemt de situatie zoals het is. Maar anderen blijven in het proces voor erkenning, eerherstel en om daarmee ook de financiële schade te kunnen dekken. Dit om weer verder te kunnen, maar nog belangrijker om van de stempel als fraudeur af te komen. Dit staat velen van hen tot op de dag van vandaag nog steeds in de weg. Bijvoorbeeld het regelen van de simpelste dagelijkse dingen, zoals het leasen van een auto, het afsluiten van een telefoonabonnement of op vakantie gaan.

Komende maanden zal Zeewolde Actueel samen met de LOZ de problematiek rondom de toeslagenaffaire nader belichten. Dit doen wij met gedupeerden, maar ook door betrokken instanties aan het woord te laten. Mariëlle van Ede uit Zeewolde, die de strijd nog steeds voert is samen met andere gedupeerden uit het land bezig om het probleem een gezicht te geven, maar ook om te zorgen dat er een oor is, een rustpunt voor de gedupeerden. Ook deze acties zullen gevolgd worden.
Bent u slachtoffer, komt u uit Zeewolde en wilt u uw verhaal vertellen dat te maken heeft met de kindertoeslagaffaire, laat dit weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of WhatsApp:+31 85 0640737

Ook kunnen wij u in contact brengen met Mariëlle van Ede van “Lotgenoten Toeslagenaffaire Zeewolde & Omstreken”.

Dit dossier betreft een samenwerking tussen Lokale Omroep Zeewolde en Zeewolde Actueel

Advertentie