Zeewolde

Aanhouding na wilde politieachtervolging

De politie heeft in de vroege ochtend van maandag 20 september na een wilde achtervolging een 19-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aan weten te houden.

Omstreeks 03.30 uur zag de politie op de kruising van de Gooiseweg met de Adelaarsweg een auto tegemoet komen die bij het zien van de politie snel zijn lichten doofde en een andere richting op reed. De politie wilde hierop de bestuurder van het voertuig controleren en keerde het surveillancevoertuig.

Aanhouding na wilde politieachtervolging

“Tijdens het keren van de politieauto gaf de bestuurder van de personenauto vol gas en ging hij er met hoge snelheid vandoor”, deelt een woordvoerder van de politie mee. “Met snelheden van boven de 150 kilometer per uur ging de achtervolging over de Adelaarsweg en de Bosruitersweg. Aan het einde van de Bosruitersweg nam de bestuurder de rotonde met de Spiekweg helemaal rond om vervolgens weer met onverminderde snelheid de Bosruitersweg af te stuiven. Uiteindelijk wist de politie het voertuig klem te rijden.”

De 19-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden. “Hij vertoonde alle tekenen van drugsgebruik. Op het politiebureau werd door de GGD-arts bloed afgenomen. Nadat hij was verhoord, werd de bestuurder heengezonden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zodra de uitslag van het bloedonderzoek bekend is, zal er proces-verbaal worden opgemaakt.”

Advertentie