Zeewolde

Seniorweb in Het Vraaghuis

Seniorweb zit sinds vandaag in Het Vraaghuis. Bij de organisatie, die in den lande al 25 jaar actief is, zijn 2.000 vrijwilligers voor zo’n 150.000 leden actief. Het werkterrein vertoont veel overeenkomst met het werk van de vrijwilligers in de Meermin. Eigenlijk gaat het dan ook om dezelfde mensen.

De gemeente heeft ervoor gezorgd dat Seniorweb nu ook in Zeewolde actief is. Voorlopig iedere laatste donderdag van de maand is Seniorweb van 14.00 tot 16.00 uur in het Vraaghuis te vinden. Als de Meermin eenmaal is verbouwd, zullen ze waarschijnlijk daar terecht kunnen. Het doel is dan om - met meer vrijwilligers - cursussen en workshops te gaan geven over alles wat met computers, internet, telefoons en dergelijke te maken heeft.

Computercursussen tijdens Seniorweb

Seniorweb geeft daarnaast ook vier keer per jaar een tijdschrift uit, een nieuwsbrief vol praktische tips en ook is er een Webwinkel voor de leden. Van deze vereniging dient men dan wel lid te worden.

In een eerder stadium werden al eens door drie vrijwilligers computercursussen gegeven in Zeewolde; aanvankelijk in de Sfinx en later in de Meermin. Alles over onder meer computers, telefoons kwam daarbij aan de orde. (foto: Ruud van Velzen)

 

(foto: Ruud van Velzen)

Advertentie