Zeewolde

‘Aanmoedigingspakket’ voor wethouder Bron

Diverse groene maatschappelijke organisaties hebben wethouder Ernst Bron vorige week een zogeheten klimaatadaptie-pakket aangeboden. Met dit ‘aanmoedigingspakket’ nodigden zij de wethouder Duurzaamheid en Energie uit om samen meer vaart te maken met klimaatadaptie, de energietransitie en biodiversiteit in Zeewolde.

De wethouder nam het pakket enthousiast in ontvangst en benoemde het belang om samen aan de slag te gaan voor klimaat en natuur. “Het mooie aan deze bijeenkomst is dat het laat zien dat zoveel mensen concreet bezig zijn met het verduurzamen en vergroenen van onze gemeente”, gaf Bron aan. “Niet alleen beleidsstukken maken, maar echt de handen uit de mouwen steken!”

‘Aanmoedigingspakket’ voor wethouder Bron

In het pakket zitten zaken om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan en om CO2-uitstoot te verlagen. Acties zijn nodig om Zeewolde klimaatrobuust te maken, de CO2-uitstoot te verlagen en de grondstof-voetafdruk te verkleinen. Het kimaatadaptatiepakket rijkt de wethouder hier onderdelen voor aan. 

Klimaatverandering verandert het landschap, ook in Zeewolde. Je hoeft alleen maar te kijken naar de huidige zomer om de gevolgen van klimaatverandering te zien. Zeer droge periodes zorgen voor uitgedroogde grond in de gemeente en worden afgewisseld met periodes met extreme regenval en wateroverlast. Landschapsbeheer Flevoland, IVN Zeewolde en Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) nodigden de wethouder uit om samen op te trekken bij acties gericht op het klimaatbestendig maken van Zeewolde.

IVN Zeewolde richt zich op het vergroenen van Zeewolde en het betrekken van de jeugd daarbij. Landschapsbeheer Zeewolde helpt bij het biodiverser maken met aandacht voor het unieke Zeewoldense landschap. NMFF bood de wethouder een Plan Boom-pakket aan dat hij op een plek mag planten in de gemeente.

Advertentie