Zeewolde

Activiteiten van september bij Flevomeer Bibliotheek

Ook in september zijn er weer activiteiten in de Bibliotheek aan de Kerkstraat

10 september: Schrijfcafé
Een terugkerende acitiviteit die elke maand samen met De Schrijverij georganiseerd wordt. Deze maand is het Thema “Boekje Open” Ieder leven bestaat uit hoofdstukken, soms gemarkeerd door belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen. Op deze schrijfochtend kunnen deelnemers onderzoeken over welk hoofdstuk zij wellicht een boekje open kunnen doen.

Hoeveel pagina’s tellen we en wat voor soort boek zijn we?

Tijdens het schrijfcafé wordt er een klein tipje van de persoonlijke sluier opgelicht. De kans is levensgroot dat de ochtend onderwerpen oplevert waar u thuis verder over wilt schrijven. Als inspiratiebron is deze keer gekozen voor Het boek “Hou van mij” van Ted van Lieshout.

Tijd:10:30 – 12:30u. Locatie: activiteitenruimte van de bibliotheek. Kosten: 15 euro incl. koffie/thee, graag eigen pen en papier meenemen.
Opgeven via www.flevomeerbibliotheek.nl

21 september: Spannende QR-code Speurtocht door de Bieb!

Op vrijdag 21 september is het weer Vrijdag Blijdag in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Dit keer kunnen kinderen op jacht in de bibliotheek met een spannende QR-code speurtocht. De middag begint om 16.00 uur en is gratis te bezoeken. De speurtocht is vooral bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar, maar ouders mogen gerust meedoen! Vergeet ook niet om zelf een telefoon of tablet met QR-scanner mee te nemen.

Quiz en speurtocht tegelijk

De speurtocht bestaat uit vragen die gaan over de boeken in de bieb. Om het antwoord op de vraag te ontdekken, moeten deelnemers een QR-code scannen. Op het beeldscherm van hun telefoon verschijnt dan een boek. Als ze het boek in de juiste kast weten te vinden, krijgen ze het antwoord op de vraag. Bij de antwoorden vinden ze ook letters. Alle letters samen vormen een woord. Ze moeten alleen nog wel in de juiste volgorde gezet worden. Als het juiste woord wordt ingeleverd, krijgen ze een leuke prijs.

26 september: Workshop ‘Programmeren kun je leren’

Voor kinderen die graag computergames spelen en deze zelf wil leren maken. Op woensdagmiddag 26 september kunnen jongeren van 9 tot 12 jaar kennis maken met de programmeertaal Scratch. De workshop is van 14.00 tot 16.00 uur en kost 5 euro. Scratch is een programmeertaal waarmee je je eigen interactieve animaties, spelletjes, muziek en kunstwerken kunt maken. Die kun je ook online delen als een Scratch-project. Opgeven kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of aan de balie.  Er is plaats voor 10 kinderen.

Lees meer over deze activiteiten op de website van Flevomeer Bibliotheken
https://www.flevomeerbibliotheek.nl/actueel/agenda-zeewolde.html

Activiteiten van september bij Flevomeer Bibliotheek
Advertentie