Zeewolde

Ademloos luisteren in Rijdende Concertzaal

Liefst 200 leerlingen van de groepen 5 en 6 van De Kaleidoscoop en Panta Rhei hebben maandag en dinsdag mogen genieten van een fantastisch concert van Classic Express. De Rijdende Concertzaal was voor twee dagen te gast in Zeewolde.

David Kooi (13) en Pieter Streefkerk (14) kregen de handen meermalen op elkaar met hun geweldige muziekstukken van componisten Mozart en Bach op respectievelijk piano en viool. Deze twee jonge muzikanten zijn de meest recente winnaars van het Prinses Christina Concours, een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling voor kinderen en jongeren.

Ademloos luisteren in Rijdende Concertzaal

“We rijden heel Nederland rond om kinderen in contact te laten komen met klassieke muziek”, legt presentatrice Afke Wijma uit. “Muziek heb je nodig om een compleet mens te worden.” Luisteren naar muziek, maar ook het zelf bespelen van een instrument. “Je kunt je emoties erin kwijt en het is goed voor je hersenen, want je moet kijken naar de noten, luisteren naar de muziek, kijken naar je instrument en alles op de juiste manier uitvoeren.”

“De energie van die twee jongens en de ontwapende manier waarop zij speelden, maakte dat zelfs de meest luidruchtige kinderen ademloos bleven luisteren”, merkte cultuurmakelaar Marina van Arendonk. Maar de voorstellingen - er werden verdeeld over zes momenten steeds groepen leerlingen uitgenodigd - waren ook interactief. Kinderen mochten vragen stellen, er zaten luisteropdrachten in en kinderen mochten actief meedoen.

Advertentie