Zeewolde

Afvalinzameling en coronamaatregelen

Oproep om goed afval te scheiden en niet extra op te ruimen en weg te gooien.

Even de schuur opruimen, of de zolder uitmesten, alle maaltijden thuis eten. We produceren met z’n allen nu veel meer afval thuis dan voordat de coronamaatregelen in gingen. Niet gek, want er zitten meer mensen thuis. Bij HVC doen we er alles aan om de ondergrondse containers zo snel mogelijk te legen. Maar hierbij hebben we ook jouw hulp nodig. Probeer niet teveel afval te produceren in deze tijd, blijf het afval goed scheiden en gooi even geen extra spullen weg. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het netjes en schoon blijft op straat.

Afvalinzameling en coronamaatregelen

Toename in afval

“We merken nu, na het weekend, dat de ondergrondse containers voor restafval veel voller zitten dan normaal”, zegt directeur inzameling van HVC Gertjan de Waard. “We begrijpen dat mensen meer afval hebben nu ze massaal thuis zitten. Toch roepen we op om niet extra te gaan opruimen in deze tijd. Ook helpt het om goed te blijven afval scheiden zodat de hoeveelheid restafval zo laag mogelijk blijft”.

Extra middelen inzetten

Collega’s van andere afdelingen binnen HVC springen nu bij om er samen voor te zorgen dat de afvalinzameling doorgaat. Ook worden, waar mogelijk, extra voertuigen ingezet.

Chauffeurs houden afstand

“De afvalinzameling loopt gewoon door, maar we moeten niet teveel uitval hebben door zieken. We willen onze chauffeurs daarom zo goed mogelijk beschermen en vragen iedereen om de regels met betrekking tot de sociale afstand in de gaten te houden. De mogelijke extra uitval van collega’s in combinatie met de toegenomen afvalproductie, zal zorgen voor logistieke uitdagingen”, besluit de Waard.

Advertentie