Zeewolde

‘Alles komt samen’ in nieuw logo Het Baken

De Zeewoldenaar moet nog tweeënhalve week geduld hebben, maar dan, op zaterdag 11 juni, wordt het nieuwe sportcomplex Het Baken officieel geopend. Dinsdagmiddag hebben wethouder Ewout Suithoff en kunstenaar Erik Wallenburg het nieuwe logo onthuld.

Suithoff: “Alle credits gaan naar Erik Wallenburg.” De wethouder legde uit dat de Zeewolder kunstenaar ook betrokken was bij het logo van het oude sportcomplex en dat het “om de verbinding te maken tussen het oude en het nieuwe” voor de hand lag hem weer te vragen om zijn medewerking. “En dat is dan ook Erik; die vraag hoef je hem maar één keer te stellen en dan krijg je een heel enthousiast ‘ja’.”

Na het uitrollen van de banner met daarop het nieuwe logo legde de bescheiden Wallenburg uit hoe hij bij het ontwerp is gekomen.

‘Alles komt samen’ in nieuw logo Het Baken

“Ik wilde graag de waterlijnen, de sportlijnen, de scheiding tussen zaalsport en zwemmen en de kleuren van het vlechtwerk terug laten komen; dat komt hierin allemaal samen en dat heeft geresulteerd in dit nieuwe logo.”

Het logo is binnenkort te zien op de outfits van de medewerkers van Het Baken en zal gebruikt gaan worden bij al het (digitale) communicatieverkeer van Het Baken. (foto: Deen Guldemond)

Advertentie