Zeewolde

Alpe-a-Kaas zet zich in voor Alpe d’HuZes

Met onder andere een spinningmarathon op 31 januari wil Team 'Alpe-a-Kaas' geld ophalen voor de Alpe d’HuZes. 

Elk jaar doen er inwoners van Zeewolde mee aan de beklimming van Alpe d’HuZes. Zo ook dit jaar weer. Iris Uittien gaat al voor de 8e keer naar Frankrijk. Niet alleen om te fietsen maar tevens als vrijwilliger. Ook wordt de berg dit jaar weer beklommen door 4 van de teamleden. Met haar team, bestaande uit Paul Vermeulen, Sanne Kokje, Ronald Knier en Iris Knier gaan zij zich weer inzetten. Maar niet alleen in Frankrijk, ook in Nederland zijn er diverse acties om zoveel mogelijk geld op te halen.

31 januari Spinningmarathon in Sportcentrum Zeewolde: In Sportcentrum Zeewolde aan de Eikenlaan zal er van 18.30 uur tot 22.30 uur een marathon worden georganiseerd. Deelname kost 10 euro per uur of 35 euro voor 4 uur. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Overige acties

Op 9 januari is er een stadswandeling in Elburg gevolgd door een stamppotmaaltijd, georganiseerd in samenwerking met Grand Café de Vischmarkt. Ook hiervan gaat de opbrengst geheel naar Alpe d'HuZes. Tijdens 'Winter in de Vesting' is er al geld opgehaald en worden er Oliebollen verkocht op oudejaarsdag.

Kunstveiling

Ook zal er in Zeewolde nog een kunstveiling komen in de Verbeelding. De datum wordt noh bekend gemaakt, maar er hebben al 13 kunstenaars medewerking toegezegd. Onder andere Zeewoldenaar Nel van Scheppingen en 'Heroes on Canvas'.

Paul heeft een sponsor gevonden die bidons beschikbaar stelt om te verkopen en ook een stel mooie kettingen.

Uiteraard zitten er persoonlijke motivaties achter de deelnemers. Kanker is helaas iets waar vrijwel iedereen in het leven mee te maken krijgen. Geld voor onderzoek blijft nog steeds hard nodig en Alpe d’HuZes is een van de grotere evenementen waar veel geld mee wordt opgehaald.

Via de teampagina van alpe-a-kaas op www.opgevenisgeenoptie.nl kan het team gevolgd worden.

Advertentie