Zeewolde

Amateurtriatleet gaat voor nieuwe herinneringen op Alpe d’Huez

Jurriaan gaat geen uitdaging uit de weg en hoopt volgende week liefst zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen. “Het idee is om vijf keer te gaan fietsen en dan één keer te gaan hardlopen”, vertelt hij in het LOZ-radioprogramma WWW@Zondagmorgen.

De amateurtriatleet uit Zeewolde maakt deel uit van team Nieuwgeluk en geeft aan dat zijn motivatie tweeledig is. “Ik ben niet vies van een sportieve uitdaging en wil graag bijdragen aan het goede doel. Ik denk dat er niemand in Nederland en misschien wel in de wereld is die niet in eerste of tweede ring met de ziekte kanker te maken heeft of heeft gehad. En we kunnen iedere steun gebruiken om te kijken of we daar iets aan kunnen doen.”

Amateurtriatleet gaat voor nieuwe herinneringen op Alpe d’Huez

“Het leven gaat om het maken van herinneren”, is zijn volgende motivatie. Hij heeft diverse verhalen gehoord over de Alpe d’HuZes, “maar iedereen gaf aan: Je kunt het niet uitleggen; je moet het ervaren.”

Maar Jurriaan kiest niet voor de makkelijkste weg. Vijf keer fietsen en één keer hardlopen. “Naar boven hardlopend de Alpe d’Huez op lijkt op een halve marathon, begreep ik.” Zijn tip: “Je moet tellen tot vier. Als je helemaal af bent, is dat het enige dat je nog kunt.”

Team Nieuwgeluk, waarvan Jurriaan de enige Zeewoldenaar is, geeft op haar teampagina aan: ‘We gaan samen geld inzamelen voor KWF om er voor te zorgen dat er meer onderzoek mogelijk is en het leven met en na kanker verbeterd. Wij zouden het super vinden als je aan ons team wilt doneren!’

Advertentie