Zeewolde

Drietal Team KwikFit vol ambitie naar Alpe d’HuZes

Met zeventien deelnemers is Team KwikFit volgende week goed vertegenwoordigd tijdens Alpe d’HuZes. Paul Traas, Anne-Lise de Jonge en Arjan van der Meer kwamen er dit weekend over vertellen tijdens het LOZ-radioprogramma WWW@Zondagmorgen.

Van dit drietal is Paul Traas de enige die vorig jaar ook de Alpe d’Huez heeft bedwongen. De Zeewoldenaar ging uiteindelijk drie keer omhoog. Dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten, geeft hij aan. “Toen ik dat gedaan had, dacht ik: Dit doe ik nooit en nooit meer.” Maar eenmaal in de bus terug bedacht hij zich al. Sterker nog; nu gaat hij niet drie, maar vier keer omhoog. “Met wilskracht en een nieuwe fiets.”

Drietal Team KwikFit vol ambitie naar Alpe d’HuZes

Traas krijgt dit jaar met Anne-Lise de Jonge en Arjan van der Meer in ieder geval twee zeer gemotiveerde plaatsgenoten aan zijn zijde. De Jonge wil zichzelf uitdagen en zelfs hardlopend de berg op. Lopen vond ze eigenlijk te min. “Ik dacht: Ik ben jong en fit, dus ik kan wel meer. En fietsen heb ik nog nooit gedaan, dus leek me niet zo verstandig.” Maar hardlopend de Alpe d’Huez beklimmen, zal een flinke kluif worden. “Ik wil in ieder geval hardlopend de finish over.”

De Jonge wilde heel graag meedoen, want “anderhalf jaar geleden is mijn oom van 48 jaar overleden en een half jaar geleden plotseling mijn opa”. Hoe ze zich voorbereid? “Ik sta nu veel in de sportschool op de loopband. Natuurlijk wordt het heel pittig, maar ik verwacht wel veel steun te kunnen halen uit de aanmoedigingen vanaf de kant.” Ze is vooral “benieuwd naar de start; ik hoorde dat dat heel indrukwekkend is”.

Arjan van der Meer ging vorig jaar als supporter mee, maar wil nu op de woensdag (een dag voor de grote actiedag) meedoen aan Alpe d'HuZus. “Ik wil op de dag van de vrijwilligers lopend omhoog, zodat ik de dag daarna klaar kan staan met pannenkoeken, soep en thee om iedereen op te vangen.” Gezien zijn reumatische klachten is het beklimmen van de mytische Franse berg een hele uitdaging voor hem, maar ook Van der Meer wilde “graag iets betekenen”. Hij geeft aan 25 jaar zijn vader te zijn verloren aan kanker.

Team KwikFit, dat opgedeeld is in twee ploegen, haalde vorig jaar € 75.000,- op voor de strijd tegen kanker, maar heeft nu het doel om € 100.000,- binnen te halen.

Advertentie