Zeewolde

Ambachten, een kijkje achter de schermen

Altijd al eens willen kijken in het atelier van de juwelier, willen weten hoe een distillatieproces gaat? Hoe worden de befaamde Groningse eierballen gemaakt. Of ben je benieuwd naar verschillende handwerktechnieken.

Ambachten, een kijkje achter de schermen

Wat komt er allemaal kijken bij het repareren van een fiets. Allemaal handwerk, pure ambacht achter producten die in Zeewolde te krijgen zijn.

26 oktober organiseert Winkelhaven Zeewolde een ambachtsmarkt. Naast allemaal demonstraties kan je ook aan de slag met allerlei activiteiten. De ene tegen betaling, de andere niet. Zo kan je een pompoen uithollen, een fietsbel versieren, heerlijke koekjes bakken. En is er nog meer te zien en te beleven. Bij De Leeuw Tweeliers kan je alles leren over het maken van je fiets.

Ook de brandweer kan je vinden op het Kerplein en is er een hele bijzondere mijnwerker.

Book-Inn heeft Michel de Boer op visite, de bekende boekenschrijver kan je ontmoeten en met hem mee kleuren!

Appeltaartbak wedstrijd

Wie gaat de lekkerste appeltaart bakken? Fruithal Smits heeft een kraam op de ambachtsmarkt waar je je eigen gebakken appeltaart kan inleveren. Dit kan tussen 10.00 en 12.00 uur. Rond 15.00 zal dan de winnaar bekend worden van de lekkerste appeltaart in Zeewolde. Genieten van vers gerookte zalm? Of streekproducten kopen? Ook dat kan op de Ambachtsmarkt.

Ook is het de dag van de “Echte Bakker”. Daar is ook van alles te proeven.

Wat een activiteiten! Weer genoeg te doen dus in het centrum van Zeewolde.
Kom, proef, doe mee en beleef 26 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur!

Advertentie