Loading...

Amethist Verslavingszorg opent vestiging in Zeewolde
Amethist Verslavingszorg opent vestiging in Zeewolde

Op 25 maart 2019 is Amethist Verslavingszorg gestart met haar nieuwe zorglocatie in Zeewolde. Aan het Gildenveld biedt Amethist ambulante verslavingszorg aan alle volwassenen met een middelenprobleem

(drank, drugs of medicatie) of gedragsverslaving (zoals gokken of seks).

Amethist Verslavingszorg is dé GGZ-verslavingszorginstelling voor volwassenen in heel Flevoland en de Noordoostpolder, en heeft al vestigingen in Almere, Lelystad en Emmeloord. Voor alle verslavingen biedt Amethist preventie, ambulante behandeling en nazorg, naast mogelijkheden voor klinische behandeling in Almere. Met een lokale ambulante behandellocatie in Zeewolde verkleint Amethist de stap voor mensen in het zuidoosten van de polder die laagdrempelig wat willen doen aan hun middelenprobleem. Bovendien verwerft Amethist met de nieuwe locatie een eigen, herkenbare plaats in het zorgnetwerk van de gemeente Zeewolde, waarmee het voor plaatselijke zorgverleners makkelijker wordt om cliënten, indien nodig, door te verwijzen naar professionele verslavingshulp.

Preventieworkshops

Amethist biedt in Zeewolde preventieworkshops voor kwetsbare groepen die (nog) geen problemen hebben, en Terugvalpreventie voor mensen met problemen in het verleden. Cliënten kunnen zich daarnaast aanmelden voor systeemgesprekken met begeleiders of partner, en voor ambulante detoxificatie van middelen, onder medische begeleiding door Amethist.

Ook heeft Amethist meerdere doorverwijsmogelijkheden, met een eigen detoxificatie-kliniek in Almere, én een netwerk van zorgaanbieders in Flevoland en daarbuiten. Er zijn bovendien speciale behandelmogelijkheden voor mensen met een Lichte Verstandelijke Beperking (LVB), mensen met ADHD, en mensen met een migratieachtergrond.

Om in aanmerking te komen voor verslavingsbehandeling bij Amethist volstaat een verwijsbrief van de huisarts. De zorg die Amethist biedt wordt bovendien door alle erkende zorgverzekeraars vergoed.

De nieuwe vestiging van Amethist is te vinden aan het Gildenveld 24H, 3892 DC in Zeewolde, en is telefonisch bereikbaar via 036-5476100, op werkdagen van 8:30 tot 17:00.