Loading...

Windmolen in tulpenveld
Informatiepunt Windpark Zeewolde geopend tijdens Tulpenroute
Tijdens de Tulpenroute is op 14, 22, 28 april en op 5 mei van 10.00 tot 16.00 uur bij de familie Veenink aan de Dodaarsweg 54 een informatiepunt ingericht over Windpark Zeewolde. Bezoekers aan de Tulpenroute kunnen de plannen bekijken, in gesprek gaan met enthousiaste medewerkers en daarna op de foto met een windmolen die letterlijk met z’n voeten tussen de tulpen staat.
Informatiepunt Windpark Zeewolde:
 Midden in een veld met prachtige tulpen op de kruising Dodaarsweg en Vogelweg staat de windmolen van de familie Veenink. Hier vindt u het informatiepunt Windpark Zeewolde waar u de plannen van Windpark Zeewolde kunt bekijken en waar enthousiaste deelnemers vertellen over de unieke samenwerking van boeren en bewoners in deze hechte gemeenschap.

Ooit op de foto met een windmolen geweest?
 Ga daarna vanaf het Windmolenpad op de foto met de windmolen die letterlijk met z’n voeten tussen de tulpen staat. Dat zal prachtige plaatjes opleveren! U zult begrijpen dat lopen in het tulpenveld niet is toegestaan. Het informatiepunt en het Windmolenpad naar de windmolen toe is geopend op 14, 22, 28 april en op 5 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Buiten deze openingstijden is het erf niet toegankelijk.

Meer info over Windpark Zeewolde:
In het buitengebied van Zeewolde realiseren boeren, moleneigenaren en bewoners samen een uniek windpark. Het is uniek in de wereld dat iedereen in het projectgebied kan meedoen en bijna iedereen ook meedoet. Daarnaast kunnen de overige bewoners van Zeewolde en Almere ook investeren in het project. Nergens anders is er zo’n groot project met zoveel draagvlak. De 220 molens die er nu staan, worden vervangen door 91 moderne exemplaren die een rustiger beeld in het landschap geven en samen ruim twee keer zo veel duurzame stroom zullen opleveren. Een grote bijdrage aan de energietransitie dus: iets waar Zeewolde trots op mag zijn.