Zeewolde

Appartementencomplex Gizeh bereikt hoogste punt

Met het storten van het dak van de liftschacht bereikte appartementencomplex Gizeh op donderdag 23 januari zijn hoogste punt. Gizeh wordt gebouwd midden in het centrum van Zeewolde en bestaat uit 33 reguliere huurappartementen voor 55-plussers. Voor mensen met dementie komen er 16 zorgappartementen, waar Coloriet de zorg levert.

Hoogste punt Gizeh, jan 2020

Coloriet en Woonpalet

Aukje Reinders, bestuurder Coloriet: ‘Nu het hoogste punt is bereikt en de bouw voorspoedig verloopt, kunnen we op korte termijn nog meer ouderen in Zeewolde de zorg geven die zij nodig hebben. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente Zeewolde en Woonpalet, blijven we zo voldoen aan de stijgende zorgvraag van mensen met dementie. Voor hen is het fijn dat zij in hun eigen woonplaats kunnen blijven wonen.’

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder Woonpalet: ‘Ook wat de reguliere huurappartementen betreft, voorziet Gizeh heel duidelijk in een behoefte. Het liep meteen storm toen we de appartementen in september adverteerden. En toen we in december één van de appartementen opnieuw adverteerden, omdat die onverhoopt weer beschikbaar was gekomen, reageerden daarop maar liefst 133 woningzoekenden. Geen wonder; zelfstandig wonen met voorzieningen en zorg vlakbij. En dat in een aardgasloos en bijna CO2-neutraal gebouw, midden in Zeewolde.’

Gizeh

De bouw ligt goed op schema. Het dak van de liftschacht is het hoogste punt en tevens laatste vloerdeel dat gestort wordt. Het metselwerk aan de straatkant is bijna gereed en aan de galerijkant is gestart met het metselwerk van de eerste verdieping. In de komende periode zal de dakdekker het dak isoleren en waterdicht maken. Nadat metselwerk gereed is, worden de kozijnen en het glas geplaatst, daarna is Gizeh wind- en waterdicht. Weer-technisch gezien een belangrijk moment. Inmiddels is gestart met het plaatsen van de binnenwanden, waarna de installateurs starten met het aanleggen van het leidingwerk om de dekvloer te kunnen aanbrengen. 

Succesvolle samenwerking

Gizeh gaat in veel opzichten lijken op appartementencomplex de Sfinx. Coloriet en Woonpalet ontwikkelden de Sfinx in 1999 en breidden het ook weer gezamenlijk uit in 2016 met Cheops. Door nu ook Gizeh gezamenlijk te ontwikkelen, continueren Coloriet en Woonpalet de succesvolle samenwerking in zorg en wonen. Coloriet en Woonpalet zijn er trots op dat - dankzij Gizeh - nog meer Zeewoldenaren die intensievere zorg nodig hebben in Zeewolde kunnen blijven wonen.

Gizeh is ontworpen door BDG Architecten Almere en wordt gerealiseerd door Heijmans Huizen. Als alles volgens planning verloopt, kan Gizeh in het najaar van 2020 opgeleverd worden.

Advertentie