Zeewolde

Appartementencomplex Wolderhave maakt naam

Op verzoek van de huurders van appartementencomplex Wolderhave, liet Woonpalet de naam op de gevel aanbrengen. E & E art verzorgde de belettering die Woonpalet financierde uit het Wonen+fonds.

In 1996 werd in de haven van Zeewolde, op het plein bij het gemeentehuis, Wolderhave gebouwd. Een appartementencomplex op een prachtige locatie, met balkons aan de pleinkant vanwaar je uitkijkt over de haven en het Wolderwijd. Op 31 december jl. nam Woonpalet het appartementencomplex over van woningcorporatie Mooiland. Dat betekende dat de 18 huurders van Wolderhave ineens huurders werden bij Woonpalet. Dus volgde een kennismaking over een weer en werd besproken hoe het bevalt in Wolderhave. De samenvatting van dat gesprek? Heel goed.

Appartementencomplex Wolderhave maakt naam

Wonen+fonds

Bij de kennismaking werd ook verteld hoe Woonpalet gewend is contact te houden met huurders, namelijk op een laagdrempelige manier. En zijn er ideeën of plannen of wensen, dan nodigt Woonpalet de huurder uit die te delen. Want als het plan een groep huurders ten goede komt en bijdraagt aan fijn wonen, dan kan Woonpalet het idee financieren uit het Wonen+fonds. Huurders weten tenslotte zelf wat een plus geeft aan wonen.

Belettering

De huurders van Wolderhave dienden een idee in het voor beletteren van het gebouw. Bertho Eding, manager Wonen: ‘Door het appartementencomplex – letterlijk - zijn naam te geven, halen we het uit de anonimiteit en geven we het meer uitstraling. Ik snap dan ook heel goed dat het een wens was van de bewoners. Om ervoor te zorgen dat de adressen gemakkelijk te vinden zijn, brachten we ook de straatnaam Raadhuisplein aan op het bellentableau. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen.’

Wonen+

Woonpalet financierde de plannen uit het Wonen+fonds, een fonds bedoeld voor het realiseren van ideeën van huurders. Want Woonpalet werkt aan fijn wonen door alle woningen goed te onderhouden, maar fijn wonen is natuurlijk veel meer. Het is eigenlijk alles wat komt bíj het wonen. Het is veiligheid, groen, een goed gevoel. Eigenlijk is het Wonen plus nog iets. En dat iets is voor iedereen anders.

Iedereen kan wonen met een plus

Alle huurders van Woonpalet die een idee hebben om hun wijk of complex prettiger te maken, kunnen dat idee indienen bij Woonpalet. Als het idee breed gedragen wordt en een buurt of groep bewoners ten goede komt, kan het in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van Woonpalet. Ideeën kunnen ingediend worden via www.woonpalet.net/wonen-plus.

Advertentie