Zeewolde

Zeewolde gaat met andere gemeenten samenwerken om ondermijning tegen te gaan

De gemeente Zeewolde gaat intensief samenwerken met de andere gemeenten van Flevoland om ondermijning (vermenging van de onderwereld met de bovenwereld) tegen te gaan. Alle gemeenten van de provincie gaan dezelfde aanpak gebruiken en samenwerken met Meld Misdaad Anoniem.

Door dezelfde regels te hanteren hopen de gemeenten drugscriminaliteit en ondermijning te stoppen. Dat moet ervoor zorgen dat criminelen niet meer in een andere gemeente aan de slag kunnen gaan wanneer ze op één plek flink worden tegengewerkt.

Zeewolde gaat met andere gemeenten samenwerken om ondermijning tegen te gaan

 Eén van afspraken is dat alle gemeenten zich aansluiten bij Meld Misdaad Anoniem. Bij het meldpunt kunnen inwoners melding doen van een misdrijf zonder dat hun gegevens worden opgeslagen. 

“Wij zien dat er dumpingen plaatsen vinden van XTC laboratoria links en rechts in ons buitengebied” - burgemeester Gerrit Jan Gorter

De gemeente Zeewolde is sinds vorige week aangesloten bij het meldpunt en krijgt nu ook rechtstreek meldingen doorgestuurd. “Normaal gaat de politie daarmee aan de slag en krijgen wij achteraf te horen waar een drugsplantage is ontruimd of waar sprake is van ondermijning”, vertelt burgemeester Gerrit Jan Gorter. “Nu kun je die informatie sneller krijgen en kun je samen op met politie en bijvoorbeeld een woningbouwcorporatie maatregelen te nemen.”

Ondermijning komt de laatste jaren steeds vaker voor, zegt burgemeester Gerrit Jan Gorter:

Advertentie