Zeewolde

Appel- en Perenplukdag valt in de smaak

Honderden mensen met kinderen zijn afgelopen zaterdag te gast geweest bij Fruithal Smits, dat een deel van haar land beschikbaar had gesteld voor bezoekers. “Mensen vonden het hartstikke leuk om bij ons appels en peren te komen plukken en zijn nu ongetwijfeld flink aan het bakken geslagen”, zegt Nicole Smits.

Al meer dan tien jaar organiseert Fruithal Smits dergelijke Appel- en Perenplukdagen. Waar men het voorheen hield bij twee dagen, zijn fruitliefhebbers nu liefst vier dagen welkom om tegen een schappelijke prijs fruit in te slaan op het land van zeventien hectare aan de Sterappellaan.

“We vinden het leuk om kinderen wat bij te brengen en vinden dat dit bij onze boerderijwinkel past.” Nicole Smits denkt dat er op de eerste plukdag “een kleine duizend bezoekers” zijn geweest.

Appel- en Perenplukdag valt in de smaak

Maar mensen die deze gemist hebben of graag nog een keer langs willen komen, zijn nog van harte welkom. “Er hangt nog voor tonnen aan fruit.”

De komende Appel- en Perenplukdagen bij Fruithal Smits zijn zaterdag 17 september, zondag 18 september en zaterdag 24 september.

Advertentie