Zeewolde

Appels plukken bij Fruithal Smits

Bij Fruithal Smits waren er extra activiteiten tijdens de landelijke appelplukdag. Dit jaar opende burgemeester Gorter de appelplukdag te door een kistje appels te plukken. Deze werd overhandigd aan de bewoners van de Sfinx, twee dames mochten dit kistje in ontvangst nemen.

Ondanks het matige weer trokken er weer genoeg bezoekers naar Fruithal Smits. Inmiddels bijna vanzelfsprekend maar toch een blijvende attractie kon je met de pluktreintjes door de boomgaard heen rijden. Daar werd ook verteld hoe men kan plukken en welke appels en peren er geplukt mochten worden. Rondom de boerderijwinkel waren er ook nog andere activiteiten zoals pony rijden en schminken voor de kinderen. Bij de kraampjes stonden aanbieders van streekproducten. En er kon genoten worden van koffie, thee, gebak, verse frites en nog veel meer.

Omdat er na de appelpluk ook vaak appeltaarten worden gebakken, is er op 29 september een appeltaartwedstrijd. Op die dag kan tot 14 uur de appeltaart worden ingeleverd, waarna om 15.00 uur de winnaar bekend wordt. Deelname is gratis!

Appels plukken bij Fruithal Smits
Advertentie