Zeewolde

Atletiekvereniging brengt Bevrijdingsvuur naar Flevoland

In de nacht van 4 op 5 mei, bij de overgang van herdenken naar vieren van de bevrijding, wordt ook dit jaar in Wageningen het Bevrijdingsvuur aangestoken. Na de ontsteking wordt het Bevrijdingsvuur als een letterlijk lopend vuur verspreidt over heel Nederland. Diverse lopersgroepen brengen het Bevrijdingsvuur in estafette naar hun eigen gemeente. Zo ook Atletiekvereniging Zeewolde.

Op 4 mei nemen de Zeewoldenaren rond middernacht het Bevrijdingsvuur in ontvangst uit de handen van de burgemeester van Wageningen. Daarna brengen ze in estafette de fakkel hardlopend van Wageningen naar Zeewolde. Ondersteund door een begeleidende auto en een fietser lopen zij de 85km lange route van Wageningen naar Zeewolde.
De lopers verwachten 's ochtends rond 8.45 uur, via de Knardijk, aan te komen in Zeewolde waar het Bevrijdingsvuur wordt overdragen aan Burgemeester Gorter. Hiervoor worden ze bij binnenkomst in het dorp opgewacht door de Blue Seals en jeugdleden van de vereniging. De overhandiging van de fakkel vindt plaats op het evenemententerrein, waar het 5 mei comité zich opmaakt voor diverse festiviteiten. Nadat de burgemeester met de fakkel ook het Bevrijdingsvuur in Zeewolde heeft ontstoken worden de lopers onthaald op een feestelijk ontbijt met diverse genodigden. Op dat zelfde moment maakt een groep wandelaars van de vereniging zich op om de weg met de fakkel te vervolgen richting Almere. Rond 14.30 uur worden zij verwacht bij het Bevrijdingsfeest. Ook hier wordt met het vuur uit Wageningen het Bevrijdingsvuur aangestoken en wordt bovendien het Bevrijdingsfeest geopend.

Het is de 3e keer dat de vereniging het vuur ophaalt uit Wageningen. In 2009 en ook vorig jaar nam de vereniging deel. Het Bevrijdingsvuur staat symbool voor hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is. Natuurlijk is het leuk als ook andere bewoners bij de binnenkomst hun steun en belangstelling tonen. Vanaf 8.45 uur langs het parcours, of bij aankomst op het evenemententerrein. Kijk op www.avzeewolde.nl voor meer info.

 

 

Vuur van de vrijheid ook in Zeewolde
Advertentie