Zeewolde

Ondertekening realisatie aanleg atletiekbaan

Conform het raadsbesluit voor de aanleg van de atletiek- en ijsbaan ontvangt de atletiekvereniging een taakstellend budget voor de aanleg van de atletiekbaan. De vereniging heeft besloten om de uitvoering daarvan, en ook de exploitatie en het beheer, onder te brengen in een stichting. Donderdag 3 mei werd de realisatieovereenkomst getekend tussen Atletiekvereniging Zeewolde, Stichting Kluunpark en de gemeente Zeewolde. Deze overeenkomst regelt alle financiële en organisatorische zaken.

Namens de atletiekvereniging ondertekenden mevrouw Sybrigje Westerhof en de heer Valentijn van Gorkom de overeenkomst. Namens Stichting Kluunpad de heren Bas Pieterse en Michel Kerklaan. Namens de gemeente Zeewolde wethouder Sport Rein Zijlstra.

​​Oprichting Stichting Kluunpark:

Stichting Kluunpark is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de atletiekbaan en het toekomstige sportpaviljoen. Aanleiding voor de oprichting van de stichting was het willen scheiden van de juridische verantwoordelijkheden tussen de atletiekvereniging en het beheer en exploitatie van de accommodatie. Dit naast het dringende verzoek van de gemeenteraad om op zoek te gaan naar een btw-voordeel. De stichting krijgt daarvoor het volledige eigendom van de genoemde faciliteiten. Voor (potentiële) gebruikers is daardoor niet Atletiekvereniging Zeewolde, maar de stichting de verhuurder. Tijdens de bijeenkomst werden de plannen toegelicht en kunt u kennismaken met het bestuur van de stichting: voorzitter Bas Pieterse, penningmeester Michel Kerklaan en secretaris Valentijn van Gorkum.

Audio fragment(en)

Stanley Egger in gesprek met Bas Pieterse, voorzitter van de Stichting Kluunpark en wethouder Rein Zijlstra.

 

Advertentie