Loading...

Bakels vestigt zich in Zeewolde
Bakels vestigt zich in Zeewolde

De gemeente Zeewolde mag een nieuw bedrijf welkom heten op het Horsterparc. Op een perceel van bijna 18.000 m2 gaat Bakels Senior N.V. een nieuwe vestiging openen. De internationale speler op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van bakkerij-ingrediënten zal naar verwachting in de zomer van 2020 naar Zeewolde verhuizen. Op 20 december 2018 is in Lunchroom Brioche de koopovereenkomst door directeur Ronald Menting en wethouder Egge Jan de Jonge ondertekend.

In 1904 is Bakels door twee broers in Amsterdam opgericht. Inmiddels heeft het bedrijf circa veertig vestigingen in verschillende landen en opereren ze wereldwijd onder de naam Bakels Group. Voor zowel de ambachtelijke bakkerijen, de industriële markt, als de thuisbakkers ontwikkelt, produceert en verkoopt Bakels een hoogwaardig assortiment bakkerij-grondstoffen.

Bakels is een bijzonder bedrijf, want sinds 2005 is ze Hofleverancier. Met de nieuwe vestiging in Zeewolde hoopt Bakels door te groeien naar de Top van de Nederlandse markt van bakkerij-grondstoffen. Gemeente Zeewolde is dan ook zeer verheugd met de komst van het bedrijf. Ook de managing director van Bakels Senior kijkt tevreden terug op de samenwerking. Ronald Menting: “Aanvankelijk was Zeewolde niet de eerste optie vanwege de afstand tot Weesp, maar we werden aangenaam verrast door de condities en de wijze waarop we door Zeewolde Zakelijk te woord werden gestaan.” In juni 2018 is de board uit Zwitserland persoonlijk langs gekomen en ontvangen door de gemeente. Ook zij waren enthousiast over de mogelijkheden die Zeewolde biedt.

De vestiging in Zeewolde is ter vervanging van de huidige vestiging in Weesp. Het toekomstige pand op Horsterparc biedt de mogelijkheden voor productontwikkeling, productie, magazijn, expeditie en kantoor. Onderdeel van de bouw is het Baking Centre waar zakelijke klanten worden ontvangen voor seminars en praktijksessies. Als alles volgens plan loopt, zal in de zomer van 2020 de verhuizing naar Zeewolde plaatsvinden.

*Foto's: Han Schenk